Wavy B & Larry Pickles; nieuwe helden van de Rotterdamse hip/hop Wavy B & Larry Pickles; nieuwe helden van de Rotterdamse hip/hop

'Kids of the Industry' geeft podium aan lokaal talent

, Tekst: Nanda Abano

Wavy B & Larry Pickles; nieuwe helden van de Rotterdamse hip/hop

'Kids of the Industry' geeft podium aan lokaal talent

Tekst: Nanda Abano ,

Afgelopen vrijdag vond er in Rotterdam, naast het grote Motel Mozaique, ook een ander kunst en muzikaal evenement plaats, namelijk; Introducing KIDS OF THE INDUSTRY, in Cretopia op de West-Kruiskade. Een evenement met de focus op jong talent, de kinderen van de (creatieve) industrie.

Het programma begint rustig met een expositie van verschillende talentvolle jonge fotografen en kunstenaars onder de begeleiding van de funky en groovy beats van MUMA. Vervolgens gaat het muzikale progamma van start.

Als eerste is daar Tommy Surf; hip/hop met een vleugje jazz, met teksten die zo geschreven konden zijn in het Memphis van 1921. Door de wijze waarop Tommy Surf zijn nummers brengt wordt je meegenomen in een emotionele tekstuele achtbaan; diepe dalen (de tijden dat niemand in hem geloofde) en hoge pieken (een glimp van de mooie tijden die eraan gaan komen). Het nummer 'Pictures' is hier een mooi voorbeeld van en een hoogtepunt in de set van vanavond.

De tweede act bestond uit Wavy B & Larry Pickles. De heren beginnen laid back, maar gedurende de show krijgen de twee rappers steeds meer energie. Dit slaat duidelijk over naar het publiek. Er onstaat een heuse moshpit. Als je het geluid wegdenkt zou je kunnen denken dat je naar een punkconcert zit te kijken maar het is toch echt rapmuziek wat er voorgeschoteld wordt. In ziendend tempo worden de Engelstalige nummers op het publiek afgevuurd. De heren krijgen er zelf ook energie van en begeven zich om beurt in de moshpit. Een absoluut hoogtepunt van deze avond.

Hoofdact van deze avond is Josimar Gomes die met zijn laatste clip van het nummer "Mirrors" hoge ogen gooit. De verwachting is dan ook hoog; er is zelfs gezorgd voor extra visuals tijdens zijn show. Door omstandigheden gaat de show echter niet door  waardoor er nog tijd over is voor een open mic. Hierin valt vooral Fabz-PI op; de host van de avond dropte (of freestylde) bars op bars, en ging moeiteloos mee met elke instrumental

De avond wordt heerlijk afgesloten door DJ JJAQ;  met een mix van bekende en onbekende hip/hop zorgt hij voor een perfecte balans waarna iedereen tevreden het Cretopia verlaat.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam