Rotterdamse Hiphop talenten in het Maaspodium Rotterdamse Hiphop talenten in het Maaspodium

Takkie & Ranx, Monta en Winne

, Tekst: Redactie3voor12 Rotterdam

Rotterdamse Hiphop talenten in het Maaspodium

Takkie & Ranx, Monta en Winne

Tekst: Redactie3voor12 Rotterdam ,

Rotterdam bruist en zit vol jong talent. Komende weken is het bij het Maaspodium de beurt aan de Rotterdamse hiphop talenten. Vrijdag 13 mei staan o.a. de winnaars van de Publieksprijs van de Sena Grote Prijs van Rotterdam, Takkie & Ranx, op het podium. Music Matters Award winnaar Monta komt donderdag 19 mei samen met Winne naar het Maaspodium.

Opkomende Rotterdamse hiphop artiesten krijgen een podium. Het Rotterdamse rap/producers duo Takkie & Ranx trekt ten strijde met een dringende boodschap, verpakt in hun geheel eigen sound. Eind 2015 wonnen zij de Publieksprijs van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Opkomend spoken word artiest Mariana Hirschfeld stond eerder in het Maaspodium tijdens de voorronde van de Van Dale Spoken Awards en laat 13 mei zien wat zij kan. Ook staan Monta, Kevtendencies en C.I.C op het podium.

 

Op 19 mei geeft het jongerenpanel Music Matters 2 ME je de kans om prangende vragen te stellen aan twee bekende Rotterdamse artiesten; Winne en Monta. Het is een mix van pure muziek en een inspirerend gesprek. Met Daisy Da Veiga als host.

Nadat Winston Bergwijn, Winne, in 2005 uit het niets verscheen, is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphop scene. Hij lekte de track Top 3 MC en zette zichzelf hiermee in de spotlights bij verschillende media. Hij stond op podia als Lowlands, Solar Weekend, Mysteryland en Noorderslag. Met de groep Great Minds (Sticks, Jiggy Dje en Dr. Moon) schreef Winne geschiedenis met de hoogste positie ooit voor een Nederlandstalig hiphop album.

De Rotterdamse rapper Monta maakt voornamelijk creatieve hiphop nummers met een positieve boodschap. De goedlachse muzikant viel al in de smaak tijdens zijn deelname aan de Sena Grote Prijs van Rotterdam in 2013. In 2015 won hij de Music Matters Award en hij mag zich dit jaar de muziekambassadeur van Rotterdam noemen. Samen met zijn band Mothers Groovebox werkt hij aan zijn eerste EP, die dit jaar uitkomt.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam