3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers / Editie April

De beste tracks uit de regio Rotterdam

Tekst: Redactie 3voor12 Rotterdam ,

Elke maand selecteert de redactie van 3voor12 Rotterdam de beste nummers van lokale bands. Je hebt zelf trouwens invloed op deze lijst! Vind je dat een nummer ontbreekt in ‘Alle 12 Gers’ en het nummer staat ook op Spotify? Geef het aan ons door via redactie@3voor12rotterdam.nl en misschien staat dat nummer er binnenkort wel tussen.

Maask – Gimme Bass

Gimme Bass, Gimme Dance, Gimme Kerkkoor, Gimmer Grime, Gimme Beatbox. Het zit allemaal in de debuutsingle van Maask. Zoveel energie in dit nummer. Prima om deze maand dus met dit nummer te starten. 

Junglebae – Backwardz

Deze band, bestaande uit Amy en Gianni, maakt een unieke mix van House en Hiphop. Dit nummer is een samenwerking met producer Boaz die al samengewerkt heeft met internationale sterartiesten (google zelf maar even wie!). Het resulteert dan ook in een bijzonder lekker radiovriendelijk housenummer.  

Bizzy Blaze & Remy Ridotto – Kom Nou

Beide heren zijn afkomstig uit de havenstad. Deze maand is deze single gelanceerd.  “Kom nou” bevat veel energie en een flinke dosis humor.  Met een tweede prijs van SENA Grote Prijs van Rotterdam 2015 op zak, incl. een hoop inspiratie en een positieve ‘vibe’ zijn de heren druk bezig met het maken van nieuwe tracks voor o.a. ‘t album die dit jaar zal uitkomen. 

Dichter – Synths

Dichter gaat goed! Hij was deze week te gast bij De Wereld Draait Door. Dit weekend was hij volop te zien bij Motel Mozaique Festival waar onder meer NRC over schreef. 3FM DJ Herman Hofman vindt dat single 'Synths' een hit is. Plus het eerste grote festival, Oerol Terschelling, is binnen!

Steff – Dat is toch niet hiphop

Een tijdje geleden deden wij verslag van het Punchout Battles event, waar de spraakmakende Rotterdamse battle-rapper Steff de scene weer flink deed schudden. Ondertussen heeft hij ook dit nummer uitgebracht. 

Caza – 4G

Zondag 17 april viert rapper CAZA zijn Bday Bash in Club Vie! Daar moeten we natuurlijk bij aanwezig zijn. Deze maand bracht hij ook nog een nieuwe single uit waarin hij, samen met Boykii, aangeeft dat het hebben van een 4G netwerk ook niet alles is. 

Re:Freshed Orchestra – Blind Man

Dat het Re:Freshed Orchestra goed is in bestaande muziek in een eigen jasje te steken was al lang en breed bekend, maar op het nieuwe album blijkt dat ze ook zelf geweldige nummers kunnen schrijven en componeren. Stil zitten na het nummer ‘Blind Man’ is niet meer mogelijk. 

Marutyri – Inner Movements

Ook deze band was deze maand te zien in ‘De Wereld Draait Door’ waar ze nu al verschillende keren hebben opgtreden. Een bewijs dat de rest van Nederland ook klaar is voor de jazz van Marutyri. Begin deze maand was de releaseparty in Bird van hun nieuwe album ‘Inner Movements’

Friends Of The Family – Child Hands

Eind maart heeft deze formatie haar 2e album uitgebracht genaamd ‘Time’. De folk-rock die de band op dit album laat horen staat garant voor een feestje voor elk festival. Het nummer ‘Child Hands’ laat een meer rock geluid horen en is het hoogtepunt van dit album. 

Tosso – Out Of Luck

De muziek van TOSSO is het best te omschrijven als pop met elektronische invloeden en ingrediënten uit de rockmuziek. Liedjes met als overkoepelend thema liefde en relaties. Deze maand bracht de band hun debuut-EP uit. Wat vóór deze EP spreekt, is dat de nummers gevarieerd klinken. Zo heb je in ieder geval niet het idee dat je twintig minuten lang hetzelfde liedje hoort. Slotnummer ‘Out Of Luck’ springt er het meest uit omdat er aan het eind van alles op je afkomt.

Jeroenorama – Buiten Stroomt De Regen

Een man, een gitaar en een beetje elektronica ter ondersteuning en vervolgens een liedje zingen over het weer. Niet meteen ingrediënten voor een aanstekelijk nummer maar Jeroen Koedoot heeft de kwaliteiten om er een indrukwekkend singer-songwriter nummer van te maken. 

Spasmodique – The Loneliness Of An Outdoor Smoker

Is Spasmodique anno 2016 nog steeds zo urgent als in de hoogtijdagen of is het heilige vuur inmiddels gedoofd? Het nummer The Loneliness Of An Outdoor Smoker laat horen dat de band er absoluut nog toe doet. Het nummer bouwt de spanning haast onhoudbaar lang op, totdat Ritsema na circa vier minuten met een oerkreet al zijn demonen eruit schreeuwt en het nummer begint aan zijn geweldige climax.