Succesvol pop-up poppodium jubileert

Rotterdamse-Brit Jono McCleery en talentvolle Vlamingen The Me In You te zien tijdens 12e editie PopUp 010

Redactie 3voor12 Zuid Holland ,

In 2013 startte vier muziekliefhebbers uit Rotterdam een ‘pop-up poppodium’. Sindsdien trok PopUp 010 met elf edities ruim 1500 bezoekers. Het tweejarig jubileum wordt op zaterdag 28 november a.s. gevierd met de in Rotterdam woonachtige Britse singer-songwriter Jono McCleery en de uit België afkomstige band The Me In You.
Waar de 12e editie plaatsvindt is nog niet bekend. Want, what's in a name, Popup 010 = pop-up!

Jono McCleery is een Britse singer–songwriter die voor de liefde naar Rotterdam vertrok. Jono wordt niet alleen vergeleken met Nick Drake, Radiohead en Massive Attack, hij werkte ook al samen met Fink, de legendarische Vashti Bunyan en hij zingt ook mee op de prachtige nieuwe plaat van Portico (net als de zanger van Atl-J en Jamie Woon). Zijn nieuwste solo-album Pagodes kwam afgelopen week uit en is verbluffend van schoonheid: semi-akoestisch instrumentarium, subtiele beats, fenomenale stem.

The Me In You uit Gent maakt meerstemmige en melancholische (Bel)pop met invloeden uit de Britse folk en Amerikaanse slow-core. Denk aan: Novastar, Sparklehorse en Midlake. The Me In You is ingetogen mooi maar maakt ook upbeat en catchy uitstapjes. 

"Tijdelijk podium een hit"
Het idee van vier muziekliefhebbers om kleinschalige concerten op onverwachte plekken in de stad te organiseren werd sinds de eerste editie in november 2013 snel omarmd door het publiek. Zo trok PopUp 010 al ruim 1500 bezoekers en waren meer dan de helft van de edities uitverkocht.

Elke editie van PopUp 010 vindt plaats op een andere locatie in Rotterdam, vaak een (nog) onbekende plek in een (nog) onontdekt gebied van de stad. Edities van PopUp 010 vonden o.a. plaats in Posse Espressobar (eerste horeca in Fenixloods, Katendrecht), De Keilewerf (creatieve broedplek in Vierhavensgebied, Rotterdam West) en Aloha Bar (voormalig zwemband Tropicana, Rotterdam Oost). Ook werkte PopUp 010 samen met twee festivals: ZigZagCity en de Rotterdamse Dakendagen.
Op het PopUp 010-programma stonden o.a. Douglas Dare (UK), Half Way Station (NL), Yuko (BE), The Slow Show (UK), Christopher Paul Stelling (VS) en Black Oak (NL).