Nieuw platenlabel Final 500 Records opent de deuren

Elk kwartaal een unieke LP

Redactie 3voor12 Zuid Holland ,

Met Final 500 Records is Nederland per heden een platenlabel / vinylclub rijker dat elk kwartaal een unieke LP uitbrengt van een (inter)nationale upcoming act. Per release worden er slechts 500 (genummerde) exemplaren geperst en zodoende heeft de club ook maar plaats voor 500 leden. Bij minder leden, wordt het restant los verkocht, echter voor een paar euro meer. De Britse band Revere bijt de spits af met de EP “Man Of Atom”, bestaande uit zes gloednieuwe, nooit eerder uitgebrachte liedjes.

Final 500 Records is opgericht door muziekliefhebbers Bas Bosboom (29) en Harm de Kleine (32) vanuit de overtuiging dat een groot aantal veelbelovende nieuwe acts verzuipt in het steeds groter wordende aanbod van muziek veroorzaakt door platforms als Spotify en Youtube met hun onuitputtelijke database aan liedjes. Middels weloverwogen LP releases geeft Final 500 Records deze veelbelovende acts de mogelijkheid om op een hoogwaardige manier op te vallen bij een belangrijke groep liefhebbers die graag aan de frontlinie van het muziekgeweld staan en hun collectie willen verrijken met in het oog & oor springende releases.

Een release van Revere is voor beide partijen dan ook een logische samenwerking. De band uit Londen timmert al ruim 5 jaar goed aan de weg met twee sterke albums, vergelijkingen in reviews met Arcade Fire, Beirut en Elbow (of volgens de Schotse krant The Herald: "chamber folk meets Radiohead"), optredens op grote festivals als Glastonbury en The Great Escape, tours door Nederland en België, én airplay op BBC Radio. Het laatste zetje naar een grote doorbraak bleef echter uit, maar al luisterend naar de nieuwe EP “Man Of Atom” (waar ook Bastille gitarist Charlie Barnes aan heeft meegewerkt) lijkt dit slechts een kwestie van tijd.

De nieuwe Revere EP “Man Of Atom” verschijnt eind november, bestellen en/of lid worden van Final 500 Records kan nu al via www.final500records.nl. Abonnees betalen 19,95 euro, losse verkoop via de webshop is 5 euro duurder.