Vijf Rotterdamse 5 mei tips Vijf Rotterdamse 5 mei tips

Vogelvlucht over één van de grootste, gratis feesten

, Redactie 3voor12 Zuid Holland

Vijf Rotterdamse 5 mei tips

Vogelvlucht over één van de grootste, gratis feesten

Redactie 3voor12 Zuid Holland ,

Op 5 mei barsten overal in het land de traditionele 5 mei-feesten los. In Rotterdam vindt deze plaats in het park bij de Euromast, lekker centraal. Nu de programmering zo'n tien uur aan muziek bevat, is het hoog tijd om er eens wat uit te lichten. Onze vijf tips voor het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

Nu het weer een vrije dag is, wordt morgenmiddag een grote drukte verwacht rond de Euromast in Rotterdam. Met drie podia en een plein is het festival een volwaardig evenement geworden, waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. Naast Caro Emerald en de semi-verplichte debatten, is er op muzikaal gebied elk jaar genoeg te ontdekken. Een vijftal aanraders op een rij.

  • Accelerators - 15.10 - Sena Talent Stage

Lokale punkrockhelden van de oude stempel. Mogen als derde aantreden op het talentenpodium, maar hebben natuurlijk al lang hun waarde bewezen. Lekker politiek incorrect wakker worden, de officiële opening missen en afzakken naar de lange Jungle By Night set.

  • Caza - 17.05 - Sena Talent Stage - 19.40 - Noorse Zeemanskerk

Één van de drie artiesten die zowel op de Sena Stage aan mag treden, als 's avonds een set voor Zinesters mag vertolken in de Noorse Zeemanskerk. Kimpéman Caza zoals z'n volledige artiestennaam luidt, is een Rotterdamse hiphop / drum&bass artiest van nét 23 die dit jaar zijn debuut EP uit heeft gebracht. Kan je hier luisteren.

  •  Charl Delemarre - 17.55 - Sena Talent Stage - 20.30 - Noorse Zeemanske

Popronde 2015 geselecteerde, De Beste Singer-Songwriter Van Nederland, Rotterdams favoriet, meerdere bevrijdingsfestivals, tweetalig, twee shows op dit festival, eigenlijk dus gewoonweg niet te missen. Niet doen he?

  • De Likt - 18.35 - Erasmusplein - 22.10 - Noorse Zeemanskerk

Favoriet hier op de redactie. Raps en rock gemixt tot een vrolijk geheel, perfect voor een dag als deze. Originele band die al-tijd los gaat in het Nederlands. Je kindje van twee, je moeder van zestig, je oma of wie dan ook: niemand kan boos kijken als De Likt rondspringt.

 

  • Birth Of Joy - 19.30 - Erasmuspodium

Het grote Erasmuspodium wordt een prooi voor Birth of Joy, voorspellen we. De Leidse band is de laatste jaren wat minder te zien in Nederland, omdat ze ook over de grenzen aan de weg spijkeren. Het type festivalmuziek waarbij je geen één nummer kent, maar toch geboeit blijft kijken. Goed, strak, hard en overweldigend.

Datum: 5 mei
Aanvang: 12.30 uur
Tickets: gratis
Locatie: Het Park, Euromast, Rotterdam

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam