Derde editie Waterpoort Festival voor Gorinchem Derde editie Waterpoort Festival voor Gorinchem

Regionale rockfans en bluesliefhebbers staan centraal tijdens Pinksterweekend

, Redactie 3voor12 Zuid Holland

Derde editie Waterpoort Festival voor Gorinchem

Regionale rockfans en bluesliefhebbers staan centraal tijdens Pinksterweekend

Redactie 3voor12 Zuid Holland ,

Van 22 t/m 25 mei staat Gorinchem bol van de muzikale invloeden. Het Waterpoort Festival strijkt voor een derde maal neer in de stad. Tijdens het Pinksterweekend zijn er twee dagen ruimte voor rock, eentje voor blues en een dag voor jong en oud ingeruimt. Op vrijdag wordt het festival afgetrapt met de Rockslagfinale, waarbij regionaal talent een kans krijgt.

Het lokale festival gaat nu voor het derde jaar groei op een rij. Met een diverser programma, waarin lokaal talent ook een plaats heeft gekregen op de vrijdag, hoopt de organisatie zoveel mogelijk mensen aan te spreken. Ook aan de minder bedeelden is gedacht: de festivalmaandag is volledig gratis te bezoeken. Er staat dan extra veel pop en singer-songwriter geprogrammeert.

De twee dagen hiervoor vormen de hoofdmoot van Waterpoort. Op zaterdag vindt een speciaal Rock the Park programma plaats, waarbij tributes worden gebracht aan Red Hot Chili Peppers en Nirvana. Pene Corrida sluit de avond af. Blues staat centraal op zondag 24 mei, wanneer onder andere Stackhouse en Bas Paardekooper langskomen.

Datum: 22 t/m 25 mei
Aanvang: 14.00 uur
Tickets: 22 mei: €5, 23 en 24 mei: €7,50, 25 mei: gratis
Locatie: Buiten de Waterpoort, Gorinchem

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam