Column: Touren met treinen Column: Touren met treinen

Spil Jan Stroomer van poprockband The Stream houdt column bij

, Jan Stroomer

Column: Touren met treinen

Spil Jan Stroomer van poprockband The Stream houdt column bij

Jan Stroomer ,

Deze maand release ik met The Stream het vijfde liedje van 'MMXV'. Ondanks wat hobbels op de weg lijkt het project nog steeds redelijk vlekkeloos te verlopen. De vorige keren wisten we de releases al te koppelen aan mooie optredens, waaronder één op Radio 1 en ook één in het buitenland: Paris, mais oui. Voor deze maand besloten we iets unieks alsmede ludieks te organiseren: Een tour langs maar liefst zeven treinstations in Nederland.

Toen ik eind vorig jaar een aantal optredens in Londen had gedaan eindigde mijn muzikale avontuur daar met een spontane gig op het St-Pancras Railwaystation. De stationspiano was toen nog een onbekend fenomeen voor mij. Het verheugde mij te vernemen dat meerdere stations in ons land ook een dergelijk initiatief hadden genomen. En nadat ik op de vleugel in Den Haag had gespeeld, waar binnen een mum van tijd een kring van wachtende reizigers werd gevormd, was het idee geboren een tour langs alle stationspiano's te maken.

Ondanks dat ik met optredens vaak op de weg te vinden ben, ben ik een liefhebber van het reizen per trein. Het idee de bandbus te kunnen laten staan en met de hele band over het spoor door het land gereden te worden klinkt als oneindige luxe. Bestaat de rail-tender eigenlijk nog? Dat zou het natuurlijk helemaal afmaken.
 
Het reisschema voor vrijdag 15 mei is als volgt:
 
09:00 Den Haag
10:00 Delft
11:15 Rotterdam
13:00 Breda
15:00 Nijmegen
16:45 Utrecht
18:30 Amsterdam
 
De speeltijden zijn onder voorbehoud. We weten natuurlijk nog niet of er vertragingen zullen zijn die dag. Da's dan weer een nadeel van het touren per trein. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei moderne manieren om daarover te berichten. Gedurende de hele dag zullen we via Twitter updates geven. En, ja de bandnaam vraag er gewoon om, we zullen de optredens ook streamen via Meerkat.
 
De tour is natuurlijk ter ere van de MMXV-release van mei, 'Love You Anyway' genaamd. Deze zal vanaf vrijdag 15 mei ook online te beluisteren zijn. Een gratis download-link kan je op die vrijdag op een van de bovenstaande stations ophalen.
 
The Stream's Stationstour 15 mei 2015 is te volgen op Twitter: @thestreamband
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam