Plaatrecensie: Ivo Gleeman - Wander About

Grote diversiteit van gitaren en radiovriendelijke sound

Tekst: Jerôme Kolste ,

Met de komst van het TV-programma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' is het voor solo artiesten die niet passen binnen het format van het programma lastiger om een voet tussen de deur van het genre te krijgen. Uniek zijn is dan erg belangrijk. Ivo Gleeman zet op zijn debuut daarom in op een grote diversiteit van gitaren en een radiovriendelijke sound.

Zo zou opener 'One for the Road', met een mooie mandoline riff, zo opgepikt kunnen worden door een reclamebureau en ingezet kunnen worden in een automerk commercial. Ook 'Moving On' en 'Back in your Heart' hebben een aanstekelijk refrein en verdienen een plek op de playlist van de radiostations. Op deze nummers zet Gleeman meerdere instrumenten in waardoor ze een mooie volle sound krijgen.

In nummers als 'The Gate' en 'Desert Sand' laat hij een meer bluesy kant van zichzelf zien. Wander About is de weerslag van de zwerftocht over de wereld die Gleeman de afgelopen jaren heeft ondernomen. Dat komt vooral op de eerder genoemde nummers goed tot uiting. Op de rest van de nummers is het alleen Ivo met zijn gitaar en is zijn eigen sound afwezig. De nummers zijn dan een stuk meer doorsnee en Gleeman klinkt dan meer als een professioneel straatmuzikant en wees eerlijk, daar ga je ook niet twaalf nummers naar staan luisteren. De oplossing is simpel; gewoon elke draaibeurt maar vier verschillende nummers luisteren van Wander About en dan blijft deze plaat fris en fruitig.

 

Zelf een album of EP aanmelden kan via redactie@3voor12zuidholland.nl onder vermelding van "Recensieverzoek". Wil je ons een daadwerkelijke plaat, CD of cassette opsturen? Heel graag. Laat het dan eerst even weten via een mail.