Opnieuw BoogieBall in BIRD

Tweedaagse North Sea Jazz afterparty in juli

Tekst: redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

De officiële North Sea Jazz Festival afterparty BoogieBall wordt ook dit jaar georganiseerd in BIRD, Rotterdam. Dat heeft de organisatie van de jazzclub vandaag bekend gemaakt. Aan het festival gelieerde DJ's en artiesten komen op 10 en 11 juli langs op het feest.

Na twee uitverkochte edities worden opnieuw verschillende North Sea Jazz'ers gevraagd om hun favoriete platen af te komen spelen in BIRD. In het verleden waren dat onder andere Janelle Monáe en Questlove. De line-up voor deze editie is voorlopig nog geheim.

Gelijktijdig met de DJ-sets, vindt in de tweede zaal een speciale editie van de BIRDsessions plaats. Dutch Music Community, onder leiding van pianist Piero Bianculli, komt ter plekke gecomponeren. Voor deze editie nodigt Bianculli verschillende artiesten die optreden op North Sea Jazz Festival uit. Ook deze namen komen er nog aan.

Update 30 juni 2015

De organisatie van het feest maakt bekend dat op vrijdag 10 juli, niemand minder dan Chris Dave en Typhoon (DJ-set) langskomen. Op zaterdag hosten John Morales en Jett Rebel de avond. 10 juli wordt verder aangevuld door Marcus Miller, Soul Rebels, DJ D.E.F., DJ Turne, DJ Will McGiven, Jazzjunkies en Pink Oculus, terwijl Ed Motta de 11e voor zijn rekening neemt in samenwerking met DJ Rob Manga, DJ Cutnice, Phil Peoples, Dansbar en Gary Mendes..
 

Datum: 10 en 11 juli
Aanvang: 22.00 uur
Tickets: €14 of €20 voor twee dagen
Locatie: BIRD, Rotterdam