Wantijpop

Publiekslieveling brengt volle Maassilo in extase

Tekst: Mathijs Nicolai Beeld: Ad Baauw ,

Natalie Prass, @Bird Rotterdam 170615

Dat we gisterenavond in een druk en warm Bird een bijzondere artieste hebben zien optreden werd al snel duidelijk nadat Natalie Prass om 20.45 het podium betrad.

Deze zangeres beschikt over zoveel natuurlijke charme en dito uitstraling en heeft een prachtig en o zo zuiver en vooral ook unieke sound een stem waar ze zoveel kanten mee op kan wat ze keer op keer laat horen in haar gevoelige en persoonlijke liedjes dat het haast niet anders kan dat deze songwriter op het punt staat een grote te gaan worden.

Ik durf nu al te voorspellen dat zij volgend jaar op North Sea Jazz zal staan.

Vergezeld door een bassist, gitarist en drummer speelt Natalie Prass alle nummers van haar pas verschenen en gelijknamige debuutalbum en als toegift krijgen we nog een toetje in de vorm van het vlotte You keep me Hangin’ On van the Supremes.

Na een mooie set van Emil Landman, een intermezzo op het springkussen en in de draaimolen van Koning Eik (de kinderen zijn mee), een rustig genietmoment in de songwriterstent, een poging de gegorgelde teksten van Sepiroth te ontcijferen (niet gelukt), ga ik maar eens kijken bij mijn vermoede hoogtepunt van de dag.

Wat brengt Jett Rebel op deze heerlijke festivaldag? Hij is in vorm. In Michael Jackson-shirt doet de 24-jarige zanger inderdaad een serieuze gooi naar de tekst op zijn buik ("King of Pop"). De Nederlandse King, natuurlijk. Met zijn band brengt hij een opzwepende, superfunky set. Als hij vraagt wie er vanavond bij hem komt logeren, voorafgaand aan 'Sleep Overs', gaan er vele vingers de lucht in. Begrijpelijk, want Jett straalt seks, rock 'n' roll en levenslust uit. En heel veel muzikaliteit. Bij 'Pineapple Morning' gaat het veld echt los. Jett heeft ook nog even een Eddie Vedder-momentje, als hij een meter of acht de podiumconstructie in klimt. Deze mijnheer gaat ongetwijfeld de komende jaren ook muzikaal tot grote(re) hoogten reiken.

Na een smakelijk Surinaams broodje gestoofd rundvlees naar binnen gewerkt te hebben bij de feeërieke vijver van het Wantijpark besluit ik Blaudzun een andere keer te gaan zien. Ik denk dat vandaag niemand Jett gaat overtreffen. Een prettige bijkomstigheid is dat ik niet, zoals na Wantijpop 2014, beschonken een gemeentelijk plantsoen in rijd, maar zonder schrammen en met een glimlach thuis kom.

Wantijpop heeft geen enkele reden om stringente persregels op te leggen. Het maakt jaarlijks zijn naam waar van een echt familiefestival met een zeer toegankelijke programmering. En het is verdomd ook bijna altijd lekker weer.