Dansen in het Kralingse Bos

Vierde editie Boothstock groot succes

Tekst: Iris de Pree Beeld: Govert Kreuk ,

Op zaterdag 13 juni vond het Boothstock festival plaats op de nieuwe locatie in het Kralingse Bos te Rotterdam. Er kwamen veel mensen op af: het festival was voor de eerste keer uitverkocht. Voor iedereen was er wat wils door het brede programma van techno, house, dance en urban.

Op de locatie hangt een goede vibe, met als headliners Lucien Foort, Kraak & Smaak, Todd Perry, Ben Sims en Michel de Hey is het ook moeilijk om je voetjes op de grond te houden. Er zijn dit jaar verschillende podia, waaronder een heuse botsbaan, waar de dance nummers je om de oren vliegen. 

Naast het dansen tussen de bomen en genieten van de deuntjes zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Zo kan je even relaxen op het strandje met uitzicht op de Kralingse Plassen, twister spelen met de Rotterdamsche Viswijven of je vermaken in de kermisattractie met rollende banden. Vermaakbaar is op dit festival ook weer van de partij en zit verstopt achter een kledingkast waardoor je in een secret area komt. Daar kan je knuffelen met beren, relaxen en verschillende activiteiten doen. Hector & Wolf, waarmee het festival samenwerkt, rijdt rond in een karretje waar bezoekers hun kleding kunnen laten customizen. Al met al, voor ieder wat wils.

In de UK area verrast Noiz Boiz het publiek door rappers Zwart Licht en Ronnie Flex mee te nemen wat bij de bezoekers goede in de smaak valt. Het zonnetje laat zich af en toe zien, wat het tot prima festival weer maakt. Wat wel jammer is dat de prijzen hoog zijn en lange wachtrijen voor de toiletten, maar dat kan verder de pret niet drukken.

Zeker een feestje om niet snel te vergeten door de pakkende muziek, relaxte sfeer en enthousiaste bezoekers.