Plaatrecensie: Goodnight Moonlight - Mountain Boy Plaatrecensie: Goodnight Moonlight - Mountain Boy

, Tekst: Jerôme Kolste

Plaatrecensie: Goodnight Moonlight - Mountain Boy

Tekst: Jerôme Kolste ,

Droompop. Met deze term kan je natuurlijk vele muzikale kanten op met als ergste geval, een op Joy Division gebaseerde nachtmerrie waar je badend in het zweet wakker wordt. Wees gerust daar is bij Goodnight Moonlight totaal geen sprake van. De gekozen artiestennaam, die suggereert dat zanger Jasper Boogaard vooral inspiratie haalt uit het moment van de dag dat mensen normaliter slapen, zet je wat dat betreft op het verkeerde been.

De EP begint namelijk met het ochtendgloren; vrolijk zingende vogeltjes luiden het eerste nummer 'Mountain Boy' in. Deze sound zet meteen de trend voor de rest van het album met een song als 'Teen Jeans' over het showen van je nieuwe broek als komisch hoogtepunt. In 'Trains Station' komt weer een meer Jacco Gardner achtige sound naar boven drijven. De nummers hebben een positieve boventoon zoals in 'I'm Okay' en 'Loving Boy’ en dit past erg goed bij de dromerige popnummers.

Jasper speelt op deze nummers gitaar en ondersteunt zichzelf daarbij met ritmes die hij uit de computer getoverd heeft. De gitaar klinkt lekker zomers en doet wel wat denken aan het debuut van The Stone Roses. Zeven nummers lang krijg je op deze wijze voldoende zomerse dromerige deuntjes binnen dat het niet eens meer nodig is om naar buiten te gaan voor het zomergevoel.
 
Naar buiten is gaan is eigenlijk alleen komende zondag noodzakelijk want dan bijt Goodnight Moonlight de spits af op Metropolis. De positieve droompop is dan ook de perfecte opener op deze ongetwijfeld erg warme en zwoele editie van het Rotterdamse festival.

 

Zelf een album of EP aanmelden kan via redactie@3voor12zuidholland.nl onder vermelding van "Recensieverzoek". Wil je ons een daadwerkelijke plaat, CD of cassette opsturen? Heel graag. Laat het dan eerst even weten via een mail.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam