Start cultureel seizoen Rotterdam op 12 en 13 september Start cultureel seizoen Rotterdam op 12 en 13 september

24 Uur Cultuur maakt programma bekend

, Tekst: redactie 3voor12 Zuid-Holland

Start cultureel seizoen Rotterdam op 12 en 13 september

24 Uur Cultuur maakt programma bekend

Tekst: redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

Op zaterdag 12 september, 17.00 uur, start dit jaar het Rotterdamse culturele seizoen. Het openingsfeest duurt tot 17.00 op zondag de 13e. Er doen dit jaar ruim vijftig groepen mee aan het evenement, dat zich concentreert rondom het Schouwburgplein, Witte de Withkwartier, Museumpark, Noord, Coolhaveneiland en de Kop van Zuid.

Op het Coolhaveneiland slaan podium Grounds, Hofplein Rotterdam, de SKVR en Maas de handen ineen, met de organisatie van 24 Uur Op De Cool. Het programma aldaar heeft een Kaapverdiaans thema.
 
Ook de culturele instellingen rondom het Schouwburgplein pakken groot uit. Er wordt een bos gemaakt van sloophoud, daarnaast wordt er hoofdzakelijk gedanst. In de Schouwburg zelf zijn previews te zien van onder meer Conny Janssen Danst, het Scapino Ballet en het HipHopHuis.
 
In het Museumpark vindt World Beyond Art plaats, een kermis met caravans, pipowagens en andere bouwwerken. Veertig kunstenaars en aanstormende talenten exposeren hier hun werk. In Noord kan men overnachten in verschillende galeries en helpen onder meer Hugo Borst en Marjolein Meijers bezoekers met het maken van een lied, gedicht of column. De organisatie tipt verder onder meer een meezingconcert in Theater Walhalla, de Cameretten Cabaret Quizz in het Luxor en het bezoek van schrijver Douglas Coupland aan het Witte de Withkwartier.
 
Datum: 12 en 13 september
Aanvang: 17.00 uur
Tickets: gratis, bij onderdelen met kaartverkoop gaat dat via de losse cultuurinstelling
Locatie: Rotterdam
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam