Hoge leeftijd zorgt voor sfeer Hoge leeftijd zorgt voor sfeer

Hardcore legendes Agnostic Front in Baroeg

, Tekst: Eelco Schippers

Hoge leeftijd zorgt voor sfeer

Hardcore legendes Agnostic Front in Baroeg

Tekst: Eelco Schippers ,

Als op een doordeweekse dinsdagavond de NYHC mannen van Agnostic Front het podium betreden is de Baroeg prima gevuld. Dat lijkt opmerkelijk voor een band die Nederland en onze havenstad regelmatig aandoet, die geen airplay krijgt en geen mainstream hits heeft gescoord.

Maar op 7 juli bewijst Agnostic Font dat ze, zoals we van ze gewend zijn, altijd de moeite waard zijn om live te aanschouwen. Ondanks dat de band een loodzwaar tourschema heeft en de halve zomer kriskras door Europa tourt, zetten de heren een rete strakke show neer, waarin oude klassiekers zoals 'Gotta Go' (1998) en 'Riot, Riot, Upstart' (1999)  worden afgewisseld met nieuwerwetse tracks van For My Family uit 2007 en het dit jaar uitgekomen album Old New York. Tussendoor zoekt hardcore godfather Vinnie Stigma non stop contact met het publiek en nodigt frontman Roger Miret de crowd uit na afloop mee te reizen naar de show van een dag later in Aaken, Duitsland. Dat komt de sfeer in Baroeg natuurlijk alleen maar ten goede.

Agnostic Front zal nooit de populairste hardcore punk band worden, maar verdient niets minder dan lof voor hun prestaties. De band bestaat reeds 35 jaar en draait nog steeds mee in de top van genre waar energiek rondspringen erbij hoort. Dat zonder ongeloofwaardig te worden. Avond na avond. Daar waar andere bands contstant een jong(er) publiek blijven trekken, is het opvallend dat de gemiddelde leeftijd in de Baroeg behoorlijk is meegegroeid met de Agnostic Front. Hij ligt hoog. Het zorgt er voor dat de sfeer in de zaal het best te omschrijven is met deze uitspraak van een andere NYHC grootheid Madball: "hardcore punk rock is the world's best music for unity, aggression, and positive mental attitude!"
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam