Halve finale Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 heeft de juiste vibe Halve finale Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 heeft de juiste vibe

Dag vol muzikale creativiteit in WORM

, Martin de Kruijter

Halve finale Sena Grote Prijs van Rotterdam 2014 heeft de juiste vibe

Dag vol muzikale creativiteit in WORM

Martin de Kruijter ,

Op de ranglijst van ‘goede initiatieven’ staat de Sena Grote Prijs van Rotterdam bijzonder hoog genoteerd. In totaal stonden er afgelopen zondag 12 oktober dertig acts op de twee podia in WORM om ten overstaan van een vakkundige jury hun kunsten te vertonen tijdens de halve finale. Een select groepje van vijftien heeft het tot de grote finale geschopt die op zaterdag 15 november plaatsvindt.

Het is zondag een drukte van jewelste in het prachtige Instituut voor Avantgardistische Recreatie WORM te Rotterdam. In het markante kruip-door-sluip-door pand wemelt het van de muzikanten en aanverwante vakidioten. Onder de bezielende leiding van Noortje Dik van de Popunie worden er in totaal dertig mededingers voor het goud de hele dag en avond gehoord, gesproken, beschreven en gefotografeerd.

Optreden in de halve finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam is namelijk slechts een deel van het prijzenpakket. Naast de uitgebreide bespreking van het optreden met een vakjury worden de artiesten allen uitgebreid ondervraagd door onze eigen Jasper Willems om samen met hem een biografie op te stellen. Volgens Jasper kost dat de ene keer meer tijd dan de andere: “Ik krijg zometeen De Skaggerz aan tafel en dat is lekker, want die hebben hun bio al prima op orde. Dat geeft mij weer wat rust!” 

En een beetje rust kunnen de aanwezige begeleiders, vrijwilligers en andere medewerkers tussendoor wel gebruiken. Een schema met zoveel kandidaten en verschillende onderdelen vergt een hele strakke planning. Naast het optreden en de biografie wordt er namelijk ook nog een stageplan uitgewerkt en moeten alle kandidaten nog een fotoshoot ondergaan. Noortje: “We hebben weinig ruimte voor uitloop, dus het is altijd een beetje spannend of het allemaal loopt zoals we vooraf verwacht hadden. Maar tot nu toe, en we zitten al op een derde deel van de dag, gaat het allemaal heel voorspoedig.” Door de ervaring van de mensen van de Popunie en de strakke regie van Noortje zijn er gedurende dag dan ook geen hiccups te bespeuren.

Alhoewel, geen hiccups… Buiten slaakt Josh(u)a van Book Of Eli nog een zucht van opluchting, want in zijn broekzak is een extra batterij voor zijn gitaar gaan lekken. “Het werd opeens heel erg heet bij mijn bovenbeen, en dat kon niet goed zijn!”, aldus de gitarist. Nog net op tijd gered van een accuzuurwond heeft hij de feedback op het optreden nog kunnen aanhoren van Martin Scheijgrond (Popunie) en Rikke Korswagen (frontman Half Way Station). “Die feedback was zó positief, dat kan niet goed zijn!” lacht Josh(u)a. Aan het eind van de avond blijkt het allemaal nog niet zo slecht niet gesteld te zijn met Book Of Eli, aangezien de groep tot de vijf finalisten in de categorie ‘singer-songwriters’ behoort. 

Naast de jury voor de bands hebben ook de categorieën ‘singer-songwriter’ en ‘urban’ een vakkundig panel om te besluiten over het lot van de deelnemers. Tom van der Vat (Popunie), Wouter Muste (Albeda College), Guido van Dieren (programmeur North Sea Jazz Club en BIRD) en Conchitta Bottse (dagprogramma manager Rotterdam Beats) nemen die honneurs waar tijdens de halve finale.

Al met al is het een hele geslaagde dag voor alle aanwezigen, ook voor de artiesten die het niet tot de finale schopten. De vibe is goed en wat de acts er aan overhouden is waardevol voor het vervolg van hun carrière. Wie er op 15 november wél mogen aantreden lees je hieronder.

Categorie bands:
De Skaggerz, Diona Fox & Her Ragdolls, Golden Caves, Gravel Town en We Sell Guns

Categorie singer-songwriter:
Book Of Eli, Bregje Sanne Lacourt, Cata, Charl Delemarre en Tim Verhaal

Categorie urban:
Inferno, Innovated Souls, Kimpéman Caza, Pro-X en Shot In The Zoo

Meer informatie over de Sena Grote Prijs van Rotterdam staat op de website. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam