Khalid Amakran wint finale Fanatics! Khalid Amakran wint finale Fanatics!

Een verrassende maar terechte winnaar

, Terrence Pinas

Khalid Amakran wint finale Fanatics!

Een verrassende maar terechte winnaar

Terrence Pinas ,

Het is zover, de finale van Fanatics is eindelijk aangekomen. De beste talenten van de voorrondes nemen het tegen elkaar op voor de hoofdprijs van 1000 euro! Er zijn in totaal tien acts waarvan er vier r&b en rap acts zijn. Verder zijn er spoken word, comedy en rock acts.

Rapper Bizzy Blaze is de enige rapper die in de finale staat en dat is al een prestatie op zich. Er hebben veel rappers meegedaan aan de voorrondes van Fanatics, maar geen enkele andere rapper heeft zich weten te plaatsen voor de finale. Bizzy begint zijn act met een spoken word wat vervolgens overgaat in rap. Hij staat als enige rapper in de finale maar zijn optreden is niet heel overtuigend. Het energie level is laag. Misschien doordat de muziek zacht staat of omdat zijn delivery niet krachtig genoeg is. Misschien wel doordat zijn delivery niet krachtig is doordat de muziek zacht staat. Wat het ook is, het optreden is te zwak voor de krachtige boodschap die zijn nummer heeft namelijk ‘’Opgeven is geen optie!’’.

Melissa is de eerste r&b artiest die het podium opgaat. Zij zingt haar eigen geschreven nummer onder begeleiding van een pianist en gitarist. Met haar aangename stem met een licht schor randje luistert iedereen in het publiek aandachtig naar elk woord.

Rick Linzel is de volgende r&b artiest. Deze jongen heeft een soulvolle stem. Lage tonen of hoge tonen, beiden zijn geen probleem en dit laat hij horen ook. Rick doet een eigen geschreven nummer en speelt zelf piano. Het publiek staat al heel snel mee te klappen met zijn nummer. Het nummer is ook erg aanstekelijk waardoor wanneer hij vraagt om mee te zingen iedereen dit ook doet.

Murvien doet een cover van R.Kelly ‘’I believe I can fly’’. Je kan van alles zeggen over R.Kelly, maar één ding kan hij in ieder geval wel en dat is zingen. Het probleem van een cover is dat je niet precies hetzelfde wil klinken als de originele artiest en je zou het nummer even goed of misschien zelfs wel beter moeten zingen. Murvien slaagt erin om niet precies hetzelfde te klinken als R.Kelly, alleen is het niet altijd even zuiver. Hij geeft wel een eigen draai aan het nummer door ad libs te gebruiken.

Al met al is het niveau in de finale erg hoog. Het is vaak zo dat bij talentenjachten een zanger(es) wint, maar ondanks al het muziekgeweld is het een spoken word artiest die er vandoor gaat met de hoofdprijs van 1000 euro. Khalid Amakran is de grote winnaar van de avond. Hij zet een geweldige spoken word act neer onder begeleiding van violist ‘’Richard Wolfe’’ van het Nederlands kamerorkest. Door de emotie in zijn stem, zijn meeslepende woorden en met slimme woordspelingen zorgt Khalid ervoor dat het publiek heel snel aan zijn lippen hangt. Khalid zijn woorden zijn in warmte ontvangen en dit levert hem daarom ook de hoofdprijs op in deze finale van Fantics. Verrast maar zeer zeker terecht!
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam