Hij produceert, runt een bedrijf, staat wel eens als DJ achter de draaitafel en in 2019 won hij De Grote Prijs van Dordt DJ/Producer. We hebben het natuurlijk over Tim Krijnen alias ZY Beats. Zijn beats zijn een mix van hiphop, trap en bailefunk, die zorgen voor een heel eigen sound. We spraken hem over zijn muziek en het omzetten van corona-verveling in productiviteit.

De 3voor12 Dordrecht Corona Chronicles: de vragen


Vertel eens over jezelf, hoe is ZY Beats eigenlijk begonnen?

“Ik ben Tim Krijnen, mijn artiestennaam is ZY Beats. Ik ben nu een jaar of 5 actief als DJ en Producer. Muziek is eigenlijk altijd een passie geweest voor mij en het begrip muziek maken kwam dus ook vanzelf. Ik heb vlak voor de jaarwisseling mijn eerste EP met een goede vriend van mij, Shiva, uitgebracht, genaamd ‘BOOS’. Mensen kennen mij denk ik vooral van het winnen van de Grote Prijs van Dordrecht DJ/Producer van vorig jaar.”

Waar kijk je het meest naar uit als deze corona-tijden voorbij zijn?

“Dat ik weer zorgeloos met mensen de studio in kan, daar kijk ik vooral naar uit! Iedereen in mijn omgeving houdt bewust afstand dus alles gaat nu via videobellen en heen en weer gemail van demo's. Ik mis vooral de jamsessies in de studio. Muziek is immers vaak een samenwerking tussen verschillende artiesten en ik mis deze dynamiek.”

Wat doe je zoal om de verveling deze weken tegen te gaan?

“Heel veel zaken waar ik de laatste periode eigenlijk geen tijd voor had. Veel tracks afmaken, veel nieuwe muziek maken en ik ben ook nog bezig met afstuderen. Overigens krijg ik ook steeds meer opdrachten binnen om tracks af te mixen en te masteren. Dus vervelen doe ik mij niet echt eigenlijk, de extra vrije tijd komt eigenlijk heel goed uit!”


Welke lokale artiest moeten alle thuisblijvers volgens jou checken?

“Voor de mensen die van hiphop houden zou ik echt de jongens van D-Drecht Planet (red.: winnaars GPVD/hiphop 2020) checken. Ik hou ze in ieder geval wel in de gaten, wie weet waar deze jongens over een jaar staan.” 

Heb je veel plannen moeten verschuiven door de situatie?

“Veel studiosessies heb ik moeten uitstellen helaas, ook wat werk voor mediabedrijven staat nu op pauze.”

Levert de quarantaine nog wat op aan inspiratie?

“Het feit dat ik nu veel minder mensen zie zorgt ervoor dat ik in een soort creatieve bubbel blijf hangen. Gebrek aan afleiding zorgt er nu voor dat ik heel productief ben in de studio.”

Is er nog iets dat je kwijt wil aan de kijkers thuis in deze gekke tijden?

“Al met al hoop ik dat dit virus snel over zal waaien. Ondanks dat ik er nu relatief weinig last van heb maak ik me wel zorgen om de mensen die er wel onder lijden. Daarom wil ik iedereen die ziek thuis zit, alle mensen in de zorg en iedereen die in de stress zit door gebrek/te veel aan werk veel sterkte wensen.”

 

Wil je de tracks van ZY Beats checken? Dat kan hier