In het alternatief versierde en 21 biertappen rijke Eurotrash United vond de goed bezochte tweede editie van Club 3voor12 Rotterdam plaats. De Rotterdamse bands Mutations, Jibber Jabber & The Jams (EP cassetterelease) en Kid Harlequin vullen de avond met muziek van topkwaliteit en een flinke dosis energie. Eén van de bezoekers merkt niet voor niks op: ‘Rotterdam bruist van het talent’.

Mutations

Voordat deze optredens beginnen is er de mogelijkheid om te netwerken met zowel muziekmakers als pure fans. De netwerkborrel is een nieuw fenomeen en je merkt dat mensen nog wat onwennig zijn. De gesprekken die ontstaan zijn er niet minder op.

Voor de met psychedelische soul geladen pop van Mutations komt het publiek al binnen druppelen. De soundcheck zorgt er al voor dat het publiek zich richting het podium verplaatst. Nadat zij even wat improviseren om het geluid goed te krijgen reageert men al enthousiast. Eurotrash Unitd staat binnen de korste keren vol. Mutations opent de avond met ‘Don’t Look Down’ en ‘Nazca’, twee ijzersterke en toegankelijke nummers die ook gelijk goed het muzikale talent van de mannen laten zien. Vervolgens is het tijd voor een trip naar 'Paradise Now'. De dromerige teksten en lange muzikale stukken nodigen zeker uit om een eigen paradijs voor te stellen. Het stoere aan Mutations is hoe ze soms zang laten liggen en puur verdwijnen in hun muziek. Vooral deze momenten laten mooi zien hoe erg hun geluid een combinatie is van de verschillende muzieksmaken binnen de band.

Het publiek is duidelijk onder de indruk van deze trippy Mutations. Een bezoeker merkt tijdens het optreden op: ‘Rotterdam bruist van het talent’. Hopelijk kopen ze allemaal de aankomende EP, simpelweg ook 'Mutations' genaamd  (zie ook het interview met Mutations, red.)

Jibber Jabber & The Jams

Tijdens de ombouw is er de mogelijkheid om 'heel de bar leeg te zuipen' (aldus presentator Bart Hoogvliet)  en een sigaret te roken. Daarna betreedt de tweede band van de avond, Jibber Jabber & The Jams het podium. De band trapt ‘‘Kick it!‘’ hun set open met ‘I’m Gonna Make You Come (Dance With Me).’ De zaal is weer een andere wereld door de snelle zomerse punk met surf randje. Na twee tracks van de Demo uit 2017 speelt de band ‘Liberté Toujours.’ Deze luchtige single is een verwijzing naar hun favoriete sigaretten, inspiratiebron Marc DeMarco en een mooie mantra. (zie ook ons interview, red.) Vanavond is de cassette (ja echt, een cassette) release van nieuw EP 'Liberté Toujours'. Zanger Ruben laat ook graag weten dat hij de moeite heeft genomen om een zwaar orgel naar de set te sjouwen, en dat puur voor ‘IDK.’ IDK is een eigenwijs nummer. Goed te horen aan de terugkomende tempowisseling voor het refrein.  

Jibber Jabber & The Jams eindigen hun set explosief met het stonerrockachtige 'The Truth.' De band heeft het duidelijk goed gedaan, want aan het eind van de avond is hun eerste lading cassettes uitverkocht.

Kid Harlequin

Kid Harlequin heeft de eer om de avond af te sluiten. Tijdens het opbouwen van hun set is al een opvallende rood verlichtte microfoonstand te zien. Kid Harlequin maakt met hun redelijk klassiek klinkende rock de sfeer in de zaal iets donkerder. Toch is de muziek van kid Harlequin absoluut niet ouderwets. In het nummer ‘Itch’ is te horen dat deze band met elektronica om kan gaan. Sinds een tijd speelt David van Dorsten de elektronica stukken live (Zie ons interview met Julien Graute van Kid Harlequin)Het gitaargeluid van Kid Harlequin is heerlijk stevig, wat een mooi contrast vormt met de melodieuze zang. De mysterieuze intro van ‘Cry My Heart Out’ beloofd veel goeds en dat is exact wat het publiek krijgt. Het refrein is net zo intens als emotioneel, een mooi moment om mee te brullen.

Kid Harlequin is een luide en krachtige afsluiting van deze zeer succesvolle clubavond.

Fotogalerij

Poster Club 3voor12

Lees verder op 3voor12 Rotterdam