De Rotterdam Music Awards zijn de popprijzen voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. Nieuw dit jaar is dat het een echte awardshow wordt en dat het niet meer tijdens de Rotterdamse Popweek is. Bij de categorie Beste Album wordt samengewerkt met 3voor12 Rotterdam. Bij de categorie De Belofte strijden de vier prijswinnaars van de Grote Prijs van Rotterdam om 10.000 euro. Gesteund door Music Matters. Daarmee nemen ze afscheid van de Music Matters Award. Door middel van online stemmen bepaalt het publiek welke artiesten en organisatoren beloond worden voor hun prestaties van het afgelopen jaar.

Stemmen

Je kunt tot maandag 4 december, 12:00 uur stemmen op jouw favoriet in één of meerdere categorieën. Je kunt op de desbetreffende genominneerde klikken om meer informatie te vinden. Onder de categorie kan je je favoriet doorgeven. De winnaars worden bekend gemaakt in KINO op maandag 11 december.

Hier kan je stemmen:

-> Rotterdam Music Awards - stemformulier <-

Een nieuw moment en een nieuwe locatie

De uitreiking van de Rotterdam Music Awards vindt dit jaar plaats in KINO Rotterdam. In de grandeur van de stijlvolle zaal KINO1 zal het een echte awardshow worden. Anders dan voorgaande jaren is het evenement dit jaar geen onderdeel van de Rotterdamse Popweek. Een bewuste keuze van de organisatie om het evenement te verplaatsen naar december als dé jaarafsluiter van de Rotterdamse popsector.

Nieuwe categorieën Beste Album (3voor12 Rotterdam) en De Belofte (Music Matters)

Nieuw dit jaar zijn de categorieën Beste Album en De Belofte. De redactie van 3voor12 Rotterdam heeft een longlist van zeventig albums van Rotterdamse makelij teruggebracht tot een selectie van twintig. De derde editie van het Beste Album van 3voor12 Rotterdam gaat in samenwerking met de Popunie worden uitgereikt bij de Rotterdam Music Awards.

De Belofte is in samenwerking met Music Matters in het leven geroepen. In deze categorie maken de vier jurywinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 kans op het winnen van een stimuleringsprijs ter waarde van €10.000,- en een coachingstraject verzorgd door Music Matters. 

Beste Track

Beste album van 2017 - powered by 3voor12 Rotterdam

Broederliefde – We Moeten Door 

The Cosmic Carnival - First Flowers 

The Dawn Brothers - Stayin' Out Late 

DOOL - Here Now, There Then 

Drunken Dolly - Alcoholic Rhapsody 

GOLD – Optimist 

Golden Caves – Collision 

Iguana Death Cult - The First Stirrings Of Hideous Insect Life 

Jo Goes Hunting - Come, Future 

JOIA - Living It Now 

The Kik - Stad En Land 

Los Paja Brava - Mighty Mighty Freak'n Della Distropica 

Mark Lotterman – Holland 

Marutyri - Creation Of The Invisible

Michel Banabila - Home - Conny Janssen Danst 

Rod Malmok - Back To Square One 

Ronnie Flex – Rémi 

Rotterdam Airlines - Gate 17 

Sevdaliza – Ison 

Shirma Rouse - Soul Serenade 

Youtube playlist van de shortlist 

St. Solaire (Winnaar Sena Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Bands. Locatie: Rotown)

North Sea Jazz

Uitreiking Rotterdam Music Awards

 

Datum: maandag 11 december 2017
Locatie: KINO, Gouvernestraat 129-133, Rotterdam
Inloop: 19.30 uur
Tijden: 20.00 – 22.30 uur
Entree: op uitnodiging