Eurosonic Noorderslag is weer van start. In Groningen is het grootste showcasefestival van het land. Opkomende artiesten vanuit heel Europa laten van zich horen. De Overijsselse Ambassade zorgt voor een podium voor lokaal talent.

Poppunt Overijssel heeft zes acts uit de regio geselecteerd voor het podium én smoothiebar dat opent op vrijdag 20 januari. Na afloop is er een netwerkborrel. 

Je naam meerdere keren opschrijven is een goed idee als je wil optreden bij de Overijsselse Ambassade. Jesper Jesper en GirlsGirlsGirls spelen beide op het evenement. Verder spelen Wildman, From/October, Jarlentji en Vanta. 

Dit is waarom je deze artiesten moet checken.

Wildman: Vette gitaarriffs? Check! Hammondorgel? Check! Voor goede bluesrock moet je bij deze mannen uit Deventer zijn. Goed vindbaar op de sociale media zijn ze nog niet. Misschien dat ze daarom drie keer Wildman geschreven voor hun Instagramaccount. Het werkt: meerdere keren je naam opschrijven. Ze mogen het spits afbijten.

From//October: Met een Burgerbeurs op zak heeft de dreamy indieband al een mooi begin van het jaar. Daar komt Eurosonic nog bij voor de band onder leiding van Dion Tiktok. De nummers zijn geschreven en opgenomen in de slaapkamer. Nu is het tijd voor het podium. 

GIRLSGIRLSGIRLS: Ja. Er staat girls, maar het zijn toch echt vier heren in deze poppunkband. Haal de posters van All Time Low en 5 Seconds of Summer maar alvast van je slaapkamer. Ze kunnen vervangen worden. Verwacht zwarte eyeliners, zwarte nagellak en vooral veel meezingbare liedjes. 

JesperJesper: Jesper Albers is geen onbekende op Eurosonic. Als drummer van de rocksensatie de Paceshifters heeft hij dit al eerder meegemaakt. Maar deze keer is anders. Hij speelt zijn eigen nummers. Die klinken een stuk minder luid, maar daardoor niet minder mooi. 

Jarlentji: Deze Enschedese weet hoe je RnB-muziek moet maken. Alles op haar debuut EP Schaduw is tot in detail geproduceerd, gestyled en vormgegeven. Maar hoe klinken die prachtige nummers live? Er is maar één manier om hierachter te komen. 

Vanta: Het slot van de middag is aan de Hengelose Vanta. De techno-dj stond vorig jaar nog op het Booster Festival en nu op het grootste showcasefestijn van Nederland. 

Locatie: Oosterstraat 14 Groningen