Vanaf zondag 27 maart gaan we van start met het tweede seizoen van De Nedersaksen! Een twee-wekelijkse podcast van, over en met (de) Nedersaksen. Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds dompelen je onder in de Nedersaksische cultuur, taal en geschiedenis. Gesprekken met diverse ‘cultuurdragers’ uit de Nedersaksische regio en regelmatig livemuziek in een van de Nedersaksische streektalen.

Nieuw seizoen

Na het succes van het eerste seizoen van De Nedersaksen is er goed nieuws! Want er komt vanaf zondag 27 maart een tweede seizoen van deze populaire podcast! Ook in dit nieuwe seizoen gaan Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers aan de hand van (actuele) vragen en thema's dieper in op de Nedersaksische cultuur. De aftrap op zondag 27 maart is met niemand minder dan Freek Rikkerink van het waanzinnig populaire duo Suzan & Freek, beiden geboren en getogen in de Achterhoek. Aan de hand van zijn favoriete streektaal liedjes gaan Albert en Hendrik Jan met Freek in gesprek.

Gasten

Andere gasten in dit seizoen zijn o.a. historici Martin van der Linde en Luc Panhuysen die het uitgebreid gaan hebben over Bommen Berend en het rampjaar 1672. Ook ondermeer RTV Oost directrice Judith Hartman, de Twentse theatermaker Laurens ten Den en achterhoekers Hans en Rita Keuper van Boh Foh Toch schuiven de komende weken aan in De Nedersaksen.

Rubriek

Nieuw in dit seizoen is een eigen vaste rubriek voor taalwetenschapper en dialectoloog Harrie Scholtmeijer! In elke aflevering hoor je Scholtmeijer met een leuke wetenswaardigheid op het gebied van de streektaal. Natuurlijk is er ook dit seizoen weer ruimte voor heel veel muziek met regelmatig een live sessie.

Dieper in de Nedersaksen duiken

Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering van De Nedersaksen online. Dat Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds voor deze podcast dieper in De Nedersaksen duiken is een logische keuze. Hendrik Jan heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor een leerlijn Nedersaksisch voor het basisonderwijs en Albert Bartelds werkt vanuit de IJsselacademie aan een kenniscentrum ter bevordering van streekcultuur.

Samenwerking

Deze tweewekelijkse podcast komt tot stand dankzij een samenwerking tussen Hedon Productiehuis, De IJsselacademie en Topcast Media. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen. Vanaf zondag 27 maart 2022 kan je luisteren naar het tweede seizoen van De Nedersaksen met wederom acht afleveringen. Luisteren naar De Nedersaksen en meer informatie over de podcast is te vinden op www.denedersaksen.nl