Op de hoogte blijven van releases uit Overijssel? In dit artikel staan de nieuwe releases op een rijtje met wat leuke informatie over de muziek!

Selma - High Horse

Vrijdag 4 februari kwam de nieuwe single ‘High Horse’ van SELMA uit. High Horse is een van de eerste nummers dat de vierkoppige band 2 jaar geleden samen schreef. In de afgelopen maanden hebben ze het nummer opnieuw op de tekentafel gelegd en verwerkt tot een dieper, kleurrijker muziekstuk.

Het warme, uitgebreide nummer dat zich prima leent voor een regenachtige dag bij de openhaard, draagt ook een duidelijke boodschap met zich mee. In de enigszins cynische tekst roept SELMA mensen op om alles minder zwart-wit te benaderen en om ongevraagd advies voor je te houden. Een tijdloze boodschap waar mensen van vele soorten zich in kunnen herkennen.

De op het nummer geïnspireerde artwork is gemaakt door Doortje Beemster. Het nummer is vanaf de releasedatum via alle streamingdiensten te beluisteren. Dus ga het vooral checken!

Teresa Wagner - No Sound

Op 31 januari kwam Teresa's nieuwe single 'No Sound' uit. Dit vertelde ze erover: 
"Het idee voor dit nummer werd eigenlijk geboren toen ik de clip van the 1975 zag van het liedje 'somebody else'. De clip heeft een mega lang intro waarin niks wordt gezegd. Ik kende deze band toen nog helemaal niet en hoe langer ik keek hoe nieuwsgieriger ik werd naar de stem van deze jongen met warrige krullen. Dit gevoel deed mij heel erg denken aan wanneer je in de club staat en je ziet iemand die je interessant lijkt en je begint je af te vragen hoe het zou zijn als jullie met elkaar in aanraking zouden komen. Dat is waar no sound over gaat. Het gaat over de fantasie die in je hoofd ontstaat voordat je ook maar een enkel woord hebt uitgewisseld".

Ga het nummer zeker luisteren! De hitgevoelige hooks en melodieën nemen je mee in het verhaal van haar nieuwe single 'No Sound'! 

Fokko - Geluksmomentje

Waar gaat geluksmomentje over? En wie is Sanne? 
"Sanne is eigenlijk een fictief persoon, iemand die niet echt bestaat in je leven. Eigenlijk iemand in je eigen fantasie waar je een heel verhaal om heen kan bouwen gewoon voor jezelf. Want, uiteindelijk wordt het toch niets met haar. Iedereen heeft vast wel een Sanne". 

Als we naar je EP luisteren, zit er dan een algemene boodschap achter? 
"Nee niet perse. Het is niet zo dat als ik een nummer schrijf er meteen een boodschap in moet zitten. Maar als ik alles zo terug hoor gaat het eigenlijk over eenzaamheid, relaties die niet willen lukken en de kat die niet geaaid wil worden. Sip maar toch blijft de muziek lekker energiek".

Schrijf je je nummers samen met je band of alleen? 
"Ik schrijf alles alleen op mijn zolderkamer. De uiteindelijke opnames maken we ook allemaal zelf en dan laten we het mixen en masteren. Uitgeven doen we via Goomah. Met hulp van Poppunt Overijssel kunnen we leuke dingen doen zoals het fysiek uitgeven van onze muziek". 

Houd Fokko vooral in de gaten de komende maanden. Er komt onder andere nog een clip van 'Gebakje'!