In Metropool Hengelo stond afgelopen donderdag de zestiende editie van MetroTV op het programma. Al wekenlang spelen allerhande acts in het poppodium voor een publiek dat mee kan kijken via een livestream. Sinds een week of 4 zijn er ook weer 30 mensen welkom om de show ‘in real life’ te komen bekijken en deze keer werd het off- en online publiek getrakteerd op een portie vrolijkheid. De Overijsselse talenten Micah & Julia en Boogie Monster speelden beiden een zomerse set terwijl het buiten grijs en regenachtig was.

Micah & Julia

Voor Micah & Julia uit Zwolle was het hun eerste optreden sinds de corona-uitbraak en ze waren dan ook erg blij om weer te mogen spelen. Na een wat zenuwachtig beginpraatje, begonnen ze te spelen en daarmee vervloog alle spanning. Als je de muziek van Micah & Julia checkt die ze hebben uitgebracht, dan zijn het goed geproduceerde popsongs, maar in de akoestische setting van vanavond, hoor je met name ook de Nashville-invloeden terug.

Een tijdje geleden zijn ze dan ook naar Nashville geweest om daar te schrijven met Femke Weidema, die hen leerde kennen via Hedon Academy. De bekende Friese songwriter/producer studeerde aan Berklee, woont in Nashville en heeft een Grammy op haar naam staan. Ook in de corona-periode houden Micah & Julia contact met haar. Als laatste nummer van de set, spelen ze een lied dat ze met haar schreven via Skype.

Micah & Julia zijn een goed ingespeeld geheel. Ze voelen elkaar goed aan, hebben lol samen en stralen die opgewektheid uit naar het publiek. Het gitaarspel van Micah mengt mooi met hun samenzang en hun notenkeuze zorgt af en toe voor een bijzondere, sfeervolle twist. Ze zingen in hun liedjes over liefde, hun roots en over wat je moet doen als alles nou wél een keer meezit. Vanwege de Spaanse roots van Julia, schreven en speelden ze ook een Spaanstalig nummer en dat past natuurlijk mooi in hun popplaatje.

Al met al spat de potentie in de popindustrie er dus vanaf, maar voor de liefhebbers van alternatievere muziek, mist het misschien nog wat diepgang.

Socials
Facebook
Instagram

Boogie Monster

Voorafgaand aan hun show wordt drummer Beinte Groen geïnterviewd over de plannen van Boogie Monster. Afgelopen najaar namen ze bij Pablo van de Poel (bekend van DeWolff) in de studio acht nummers analoog op. Oorspronkelijk was het plan om deze nummers verspreid over twee EP’s uit te brengen, waarvan de eerste afgelopen voorjaar zou verschijnen. Omdat de band hun naamsbekendheid moet opbouwen met liveshows en dat dus even niet mogelijk was, besloten ze het geheel nu als album uit te gaan brengen op het moment wanneer ze weer meer live kunnen spelen. Ze brachten al wel een aantal singles uit en toevallig ook één op de dag van het concert. Deze kreeg het publiek voor het eerst live te horen.

Na een spannend intro en de opkomst van de frontman, schoot de band los en grepen ze het publiek met hun aanstekelijke enthousiasme. Hun nummers zijn een vrolijke combinatie van soul, funk en blues. Bij het vierde nummer neigt het met een four-on-the-floor zelfs naar disco.

Boogie Monster heeft een sprekende performance. Dat begint al bij de prachtige lange haren van de frontman en de drummer. De lange drummer zit ook nog eens achter een drumstel waarbij hij alle trommels super laag heeft opgesteld, waardoor hij nog groter lijkt. De gitarist is qua performance ingetogen, maar qua spel grijpt hij de aandacht. De toetsenist scheurt met zijn orgel door de groove heen en verzorgt karaktervolle backings. De percussionist en bassist locken goed met de drummer en maken het daardoor tot een groovy geheel. Als kers op de taart wordt in het derde nummer van hun set zelfs nog een saxofoon uit de kast getrokken. Die stond al veelbelovend op het podium opgesteld, maar ineens gijpt de frontman de sax en speelt hij een scheurende solo.

Het publiek werd met de song enthousiaster en het was dan ook jammer dat er na 5 nummers een einde aan de show kwam. Hopelijk kunnen we de jongens van Boogie Monster snel weer op het podium zien en laat hun album niet veel langer op zich wachten.

Socials
Facebook
Instagram

Video

Foto's