In deze voor muzikanten moeilijke tijd durft STRXNGER (in plaats van het kruisje mag je zelf een ‘a‘ of een ‘o’ invullen) het aan om na de release van zijn laatste twee singles nu een volledige EP uit te brengen op 11 december 2020. Tim Visser, 26 jaar uit Zwolle studeert aan het HKU in Utrecht 'muziek en technologie'.

EP

De EP heeft Tim samen met Thomas Bosveld, een klasgenoot van de HKU, geproduceerd. Het samenwerken heeft voor hem een meerwaarde. Hij helpt en produceert graag voor anderen en wil ook graag geholpen worden bij zijn eigen projecten.

Met het luisteren naar deze EP hoopt hij dat je de diepere lagen van zijn wezen leert kennen: "Oké, het klinkt misschien soms wat overdreven, maar dat is juist de bedoeling. Als je al geluisterd hebt naar mijn twee singles die ik onlangs releasete had je het misschien al door. Mijn motto is: denk na bij alles wat je doet. Bij elke track wordt je uitgedaagd anders te denken. De teksten van sommige nummers komen in eerste instantie dan niet overeen met de sfeer van de track, die zelfs bijna ‘danceable’ te noemen is, maar de onderlaag is toch de positieve boodschap die op deze manier naar boven komt drijven."

Als bassist en gitarist heeft hij met behulp van electronica een eigen sound weten te creëren

Tracklist

Dry Eyes

'Dry Eyes' gaat over vluchten voor problemen. De persoon in het nummer zit in de knoop en kan er alleen van vluchten door in slaap te komen, maar dat lukt niet meer. Daarom wil de persoon niet meer thuis zijn, vlucht hij naar feestjes en eindigt hij vaak met al zijn problemen starend naar het plafond.

Never Met You

'Never Met You' gaat over dat je op het internet een foto van een mooi iemand tegen komt die je niet kent en voordat je het weet zit je die persoons leven te bekijken. In het nummer neem ik het idee tot extremen en gaat het over iemand die geobsedeerd raakt door de foto.

 

Sleep Forever

'Sleep Forever' gaat over moeite steken in een relatie. Je niet moet verdwijnen in het comfort om vervolgens wakker te worden en erachter te komen dat je van alles hebt laten liggen.

 

 

Smoking Kills

'Smoking Kills' gaat over kritiek op een bepaalde instelling die mensen hebben met roken of drugsgebruik. De instelling 'dood gaan we toch' heb ik hier in extremen genomen en daar kwam de zin “I dream about killing myself, but I don't consider it a nightmare” uit. In de coupletten wordt de kritiek geleverd op deze instelling.

Resets

'Resets' gaat over een gevoel van thuisloosheid. Het gevoel wat ik soms wel eens heb als ik thuis ben en denk “ik wil naar huis” maar dat kan niet want ik ben al in mijn eigen huis. Dit gevoel heb ik geuit door het nummer te schrijven met in mijn achterhoofd een astronaut die graag naar huis wil. Daar komt ook de zin “I’m rolling up the fabric of the time and space I always thought I never had” . Op dit moment kan het personage niet meer terug en moet alleen maar verder. Er is geen reset. En dat wil ik ook vertellen met het nummer. Je kan alleen maar naar voren. Alles wat je hebt gedaan blijft zo. Alleen ik kan mijn eigen leven naar mijn zin maken. 

Samenwerking

Het samenwerken komt ook tot uitdrukking in de samenwerking die hij gevonden heeft bij het ontwerp van de coverfoto. Die opdracht heeft hij gegeven aan twee medestudenten aan de HKU. Laurien Winckels heeft de sculpture gemaakt van keramiek. Met dit beeld geeft zij kritiek op het toe-eigenen en tegelijkertijd neerkijken op hiphop cultuur. Door er een werk van te maken en het letterlijk op een voetstuk te zetten wil ze respect tonen aan de cultuur en zo laten zien dat het daadwerkelijk een kunstvorm is. De foto is gemaakt door Marleen Meijer.

Cover 'Sleep Forever'

Live

Doordat Tim nu zijn eerste solo-project gemaakt heeft, gaan zijn gedachten ook uit naar een live-show. Hij is al druk bezig om de nummers geschikt te maken voor een performance. Tim is muzikaal genoeg om hier een prachtige liveshow van te maken, maar voorlopig zal hij het komende jaar nog te bewonderen zijn bij zijn andere project, als bassist van FOSS.

Cover 'Sleep Forever'

Sleep Forever

De EP 'Sleep Forever' van Strxnger is vanaf nu te beluisteren op alle streamingsdiensten.

Strxnger