Weekagenda week 8

Welke optredens, feestjes en releases je niet mag missen deze week

door: redactie Enschede. ,

De weekagenda is weer terug bij 3voor12 Overijssel! In dit wekelijks terugkerende artikel richten we ons op concerten en optredens in provincie Overijssel. Wat is er deze week te zien en te luisteren in het oosten van het land? Je leest het hier!

We zullen je vanaf deze week weer op de hoogte houden van diverse optredens in Overijssel die je absoluut niet mag missen. Waar ben jij deze week te vinden? Ga je vrijdag naar het WieWintEr Festival in Hengelo om te zien welke jonge band dit jaar op Geuzenpop mag optreden of voel je er toch meer voor om zaterdag los te gaan tijdens Dubbel Dubstep in Atak in Enschede?

ArtEZ Jazz Jam
Waar: Jazzpodium De Tor
Wanneer: Woensdag 20 februari, 21:00 uur
Wat kost dat?: Nada
Waarom: Artez Jazz Jam is een tweewekelijkse sessie van en voor studenten van het ArtEZ Conservatorium in Enschede. De studenten van deze opleiding zorgen voor diverse sessies waar iedereen aan mag sluiten, ook als je geen student bent. Meedoen hoeft natuurlijk niet, alleen luisteren mag ook. Jazz op woensdagavond, dat breekt fijn de week.

Voorronde Grote Prijs van Twente
Waar: Cafe de Stam, Almelo
Wanneer: Donderdag 21 februari, 19:30 uur
Wat kost dat?: Niets
Waarom: De voorrondes voor muziekwedstrijd de Grote Prijs van Twente zijn in volle gang. Op 21 februari zal in Almelo de derde voorronde plaatsvinden met Chematics, The Interns, Bootcamp Champs en Mr. Crows Asylum. De winnaar van de avond zal doorgaan naar de finale en er wordt een wildcard uitgereikt, waardoor er uiteindelijk vijf bands in de finale zullen staan. De beoordeling is voor een deel in handen van een deskundige jury en voor een deel in handen van het publiek. Support dus jouw favoriete band om ze in de finale te krijgen.

Sidelight
Waar: Muziekcafe, Poppodium Metropool
Wanneer: Donderdag 21 februari, 20:30 uur
Wat kost dat?: Helemaal niets
Waarom: Voor elke liefhebber van indie-pop en lokaal talent is een bezoekje aan een optreden van de jonge band Sidelight uit Hengelo een must. Ze wonnen afgelopen jaar de wedstrijd Schoolslag en mochten voor Miss Montreal op het hoofdpodium van Summer Square spelen. Afgelopen week waren ze nog live te horen op Enschede FM en donderdag 21 februari zal de band een aantal frisse nummers ten gehore brengen in het muziekcafe van Metropool.

Gerhardt
Waar:
Popfrontcafe, Zwolle
Wanneer:
Vrijdag 22 februari, 21:30 uur
Wat kost dat?:
Gratis
Waarom: 
Gerhardt heeft door de jaren heen in veel verschillende bands gespeeld. De Noord-Hollander maakt popmuziek waarbij zijn stem lekker in het gehoor ligt. In 2011 releasede hij zelfstandig zijn mini-EP All Is There, waardoor hij geselecteerd werd als 3FM Serious Talent en hij door 3voor12 werd verkozen tot Hollandse Nieuwe. Op 22 februari zal hij zijn zwoele popsongs laten horen in Popfrontcafe in Zwolle.

WieWintEr Festival
Waar: Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: Vrijdag 22 februari, deuren open: 19:30 uur, aanvang: 20:00 uur
Wat kost dat?: 3,50 euro
Waarom: Het WieWintEr Festival is niet zomaar een festival: deze avond draait het namelijk om winnen! De vier jonge bands die deze avond strijden voor de hoofdprijs doen mee aan een speciale wedstrijd met een goede prijs: een optreden op Geuzenpop 2013. The Interns, SKINGS, Meryl & a bit of Yellow en One Page hebben vier voorrondes en twee halve finales doorstaan om in de finale te staan van de wedstrijd. In de kleine zaal zullen tussen de optredens van de finalisten door nog optredens te zien zijn van Paceshifters, Tenement Kids, The Jacks en Black-Bone. En dat alles voor maar 3,50 euro. Komen dus!

Dubbel Dubstep
Waar: Grolsch Zaal, poppodium Atak, Enschede
Wanneer: Zaterdag 23 februari, 22 uur
Wat kost dat?: vvk 10 euro, deurverkoop 12 euro
Waarom: Naast het feit dat dit populaire feestje de eerste editie van 2013 viert, hebben de organisatoren van Dubbel Dubstep niemand minder dan het knetterharde Trolley Snatcha! uitgenodigd om de vloer van Atak te laten trillen. Met zijn flinke releases op het Dub Police label van Caspa is hij bekend geworden door zijn genadeloze sound. Vorig jaar blies hij dan ook alles in Nederland omver; van Subway XL en Resist tot Mysteryland en Lowlands. Daar zet het team achter Dubbel nog flinke support bij, namelijk Dion Cassius vanuit het Oi! kamp uit Amsterdam, TB6K, plus residents Jakuza en Daan. Op deze avond is tevens de wekelijks terugkerende uitgaansavond van Atak, de X-it, in de Saxion Zaal.