Salisbury finalist Sena Performers POPnl Award 2013

Band uit Enschede vertegenwoordigt provincie Overijssel in landelijke bandwedstrijd in Melkweg Amsterdam

door: redactie Enschede ,

De alternative rock band Salisbury vertegenwoordigt de provincie Overijssel tijdens de jaarlijkse Sena Performers POPnl Award op zaterdag 31 augustus in de Melkweg. Salisbury bracht een EP uit, speelde meerdere malen op 3FM, won de bandwedstrijd "de Doorbraak" en was Hollandse Nieuwe op 3voor12. Ook speelde de band op Eurosonic-Noorderslag en De Popronde.

De Sena Performers POPnl Award is een landelijke bandwedstrijd, waarbij alle provincies muzikaal zijn vertegenwoordigd. Elke provincie en de stad Amsterdam heeft een eigen popkoepel. Deze koepels vaardigen voor de Sena Performers POPnl Award hun provinciale popprijswinnaar of publieksfavoriet af. De deelnemers spelen voor een jury bestaande uit programmeurs van Nederlandse poppodia. Zij geven geen rapportcijfer, maar boeken een of meerdere van de finalisten voor een optreden. De band die deze avond het meest geboekt wordt, mag zichzelf winnaar noemen van de Sena Performers POPnl Award 2013.

Het prijzenpakket bestaat uit de geboekte optredens, tourpromotie en een bijdrage van 2500 euro uit het Sena Muziekproductiefonds voor het opnemen van een album. De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot een van de grootste bandcompetities van Nederland.

Eerdere deelnemers van de Sena Performers POPnl Award zijn onder andere Daily Bread, Heist, Mister and Mississippi, Yori Swart en Kraantje Pappie. Cirque Valentin won vorig jaar de Sena Performers POPnl Award. De Sena Performers POPnl Award is meer dan een bandcompetitie. Het is een showcasefestival waar bezoekers in één avond dertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien. De Award is onderdeel van de Amsterdamse Uitmarkt.

Salisbury
Salisbury is de alternative rockband rondom de Nederlands-Amerikaanse singer-songwriter Kristian Salisbury. De band maakt songs die de grilligheid en melancholie van zowel de natuur als het leven zelf weerspiegelen op muziek die is geïnspireerd door onder meer Radiohead en Jeff Buckley. Eind 2013 wordt het debuutalbum verwacht.

De organisatie POPnl bestaat uit de provinciale popkoepels en de popkoepels van Amsterdam en Rotterdam. POPnl houdt zich, als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland, bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid en organiseert evenementen als de Sena Performers POPnl Award.

Zaterdag 31 augustus 2013 | Melkweg The Max & Oude Zaal | Aanvang 19:00 | www.melkweg.nl | www.SenaPerformersPOPnlAward.nl | Entree gratis
Met: The Benefit Thieves, 3rd Floor Magic, Major Tom, The Vagary, Yellow House 21, La Corneille, Salisbury, We Sell Guns, Lookapony, Elle Alpha, Ricky Rehab, Ashes Of Many en Steady New Sounds.