Hooikoorts: Ribs & Blues

26 t/m 28 mei 2012 - Raalte

De zomer komt eraan en daarmee ook de verschillende festivals in de provincie. 3voor12 Overijssel heeft alle informatie voor je verzameld, zodat je weet wat er te zien en te doen is. Lees hier alles over Ribs & Blues!

Vergeet Pinkpop voor het komende weekend, in Raalte is het echte feest aan de gang: Ribs & Blues. Afgelopen week werd namelijk bekend dat Ribs & Blues door de jury van de Nationale Evenementenprijzen 2012 is genomineerd als één van de beste Regio Cultuur evenementen van Nederland. Het festival vindt plaats op 26 mei t/m 28 mei en je kunt er terecht voor de beste blues- en folkacts van het moment.

Op 26 mei speelt Status Quo, Go Back To The Zoo en King Jack en betaal je entree. De overige 2 dagen zijn gratis en die zijn ook zeker de moeite waard. Het festival heeft 2 podia.

Op de Mainstage kan je op 27 april gaan genieten van Simon McBride, Miss Montreal (die voor de gelegenheid een speciale bluesset doet), Eddy Clearwater, Bintangs, Kitty, Daisy & Lewis, Julian Sas en Paladins. Op de Open Air Stage zul je die dag Mariëlla Tirotto, Michael Dotson, Backcorner Boogieband, King King, Israel Nash Gripka en Serena Pryne & the Mandevilles tegenkomen.

Op 28 mei zijn de beide podia ook goed gevuld. Erwin Nyhoff zal aftrappen op de Main Stage en daar spelen verder Gerry McAvoy & Friends, Ian Siegal en Alvin Lee. Op de Open Air Stage spelen Shaggy Dogs, Daniel Norgren, Hazmat Modine en Hackensaw Boys.

De organisatie van Ribs en Blues heeft weer wat tips voor de lezers van 3VOOR12/Overijssel. “De speciale set van Miss Montreal is een aanrader. Als kind bezocht ze met haar ouders meerdere edities van het evenement en de droom om er zelf op het podium te kunnen staan komt uit. Deze speciale thuiswedstrijd in het Salland is getiteld: Miss Montreal plays the blues. De opener van de Open Air Stage is ook te gek! Ribs & Blues 2012 opent met de winnaar van de Blues Award in 2010: Mariëlla Tirotto & the Blues Federation. Gezicht van de band is de explosieve half-Italiaanse zangeres Mariëlla Tirotto, die met haar soms zwoele, soms rauwe stem de ene keer haar emoties fluistert en dan weer uitschreeuwt. Ian Siegal is ook de moeite van het checken waard, mocht je het te gek vinden dan kun je op 30 juni nog in Atak terecht voor een show van hem.  Dan nog Daniel Norgren. Hij is moeilijk in een hokje te plaatsen met zijn one-man garage band. Muzikaal hoor je vooroorlogse blues en gospel, vroege garagerock en jazz.

Tijdschema 27 mei

Main Stage
13:15 uur        Simon McBride
14:45 uur        Miss Montreal
16:30 uur        Eddy ‘the Chief’ Clearwater
18:15 uur        Bintangs
19:45 uur        Kitty, Daisy & Lewis
21:30 uur        Julian Sas
23:15 uur        Paladins

Open Air Stage
14:00 uur        Mariëlla Tirotto
15:45 uur        Michael Dotson
17:15 uur        Backcorner Boogieband
19:00 uur        King King
20:30 uur        Israel Nash Gripka
22:15 uur        Serena Pryne & The Mandevilles

Tijdschema 28 mei

Main Stage
13:30 uur                    Erwin Nyhoff
15:00 uur                    Gerry McAvoy & Friends
16:30 uur                    Ian Siegal
18:15 uur                    Alvin Lee

Open Air Stage
13:00 uur                    Shaggy Dogs
14:30 uur                    Daniel Norgren
16:00 uur                    Hazmat Modine
17:30 uur                    Hackensaw Boys