Podium De Lantaarn is failliet

Doek lijkt na 29 jaar gevallen voor Hellendoorns podium

Ingmar Griffioen ,

Podium De Lantaarn in Hellendoorn is failliet. De rechter heeft vandaag het faillissement uitgesproken op verzoek van het Overijsselse poppodium. "We moeten helaas constateren dat er geen andere mogelijkheden meer bestaan", meldt De Lantaarn in een verklaring. "Buiten het feit dat er een moment komt dat het onverantwoord is om door te gaan, zijn we tot het besluit gekomen dat dit de enige uitweg is."

Frank Satink was naast zijn werk voor Ev'Hands, Dauwpop, Zwarte Cross Goomah Music en Metropool ook werkzaam als programmeur van De Lantaarn. "Nog wel, maar de laatste tijd werd er steeds minder muziek geprogrammeerd en steeds meer dance en feestjes", reageert hij. "Ik mag er op dit moment niks over zeggen, omdat het nog onder de rechter is."

De Lantaarn bestaat dit jaar 29 jaar. Bij het 25-jarige bestaan in 2008 stapte Sjoerd van Baars, daarvoor al vier jaar als bedrijfsleider werkzaam, in als nieuwe eigenaar. De rechter heeft een curator aangesteld voor het failliete podium. Het is niet duidelijk wat het faillissement betekent voor de bestaande programmering, die nog tot en met december loopt. Eigenaar Van Baars wilde zich daar tegenover RTV Oost niet over uitlaten. Het podium schrijft in de verklaring: "De komende dagen hebben we nodig om één en ander af te wikkelen. Voor vragen over komende shows, gekochte tickets etc. vragen we je contact op te nemen via info@lantaarn.nl."

Bij De Lantaarn is niemand voor een reactie bereikbaar.