Talent presenteert zich op Popfront podium

Fotoverslag van talentvolle show op bevrijdingsfestival

Tekst: Yvonne Rakhorst / Foto's: Yvonne Rakhorst en Youri Heuven ,

Al sinds 1995 is Stichting Popfront Zwolle actief in het stimuleren van de muziekcultuur in Zwolle. Bevrijdingsfestival 2011 vormt hierin geen uitzondering. Een fotoverslag van regionaal talent op het Popfront Podium.

Fotoverslag van talentvolle show op bevrijdingsfestival

Dit jaar besloot Popfront zijn krachten te bundelen met poppodium Hedon. Al sinds 1995 is Popfront bezig om het regionaal talent te stimuleren te begeleiden en ze een podium aan te bieden. Ook op bevrijdsfestival 2011 heeft Popfront zijn eigen podium voor dit regioale talent.

Om een uurtje of twee in de middag starten de optredens van het Popfront podium. Hun opener is Sam Enough. Bezoekers genieten van de zon en worden blij verrast door de prachtige stem van de zangeres van deze band. Een te gekke opening van bevrijdingsdag bij het Popfront podium.

Vervolgens is het de beurt aan de hiphoppers van De Alliantie. De act die hoge ogen wierpen bij de competitie 'Stairway to Hedon' heeft ook nu weer een aantal fans meegenomen. De talentvolle groep lanceert hun scherpe teksten over het bevrijdingsfestivalterrein.

Potman Jr. verrast het publiek met zijn nieuwe solo project. Op het podium laat hij zien dat hij inderdaad is terugkomen uit Australie met een koffer vol liedjes.

Het volgende bandje heeft moeten strijden voor een plek op het podium van Popfront. Say What?! gaf zich op voor de selectiewedstrijden en liet een goede indruk achter op de jury. Deze fantastische prijs mag vandaag worden geincaseerd. De band geniet dan ook zichtbaar van hun plek op het podium en het publiek geniet stilletjes mee.

Ook A.I. mag vandaag stralen op het Popfrontpodium. De band ontstijgt hun niveau van jammen en geeft een knallende show weg.

Een erg goede band die lekker bezig is door te breken is Soulstar . Helaas wordt deze band één nummert te vroeg afgekapt door de organisatie van Popfront. Dubbel zo jammer, want dit nummer is hun nieuwe single, waarvan de clip is bedacht door Pol uit Barcelona, die er hier zijn afstudeeropdracht van heeft gemaakt.

Tot slot is het tijd om de avond af te sluiten met de Zwolse band Midnight Menace. Een ware traktatie op lekker punk-rock van de band die inmiddels al meerdere wedstrijdtitels op hun naam mag schrijven. De Zwolse band weet ook nu weer het publiek te overdonderen met hun energieke punkrock. Een mooie afsluiter van een mooi dag.