Green Vibrations festival ook dit jaar zeer geslaagd!

Mooie mengelmoes van muziekstijlen en kunstuitingen

door: Frans de Kerf. ,

Op de campus van de Universiteit Twente vond afgelopen Hemelvaartsdag het Green Vibrations festival voor de tiende keer plaats. Met meer dan 50 acts op vier podia werd er voor en kwalitatief zeer hoogstaand festival gezorgd. Een aanrader voor volgend jaar…

Mooie mengelmoes van muziekstijlen en kunstuitingen

De omstandigheden rond het festival Green Vibrations waren optimaal: heerlijk weer en een mooie locatie op de Universiteit Twente. Tel hier nog eens het ruime aanbod en verscheidenheid aan muziek bij op en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagd festival.

Die diversiteit aan muziek en de aanwezigheid van kunstobjecten op het terrein maakt dat het Green Festival een unieke happening is. Met bijvoorbeeld een band als Ons Kindje had de organisatie een originele band in huis gehaald met een goede presentatie en prettige sound. Drum ’n Bassie speelden onder andere covers van bekende nummers maar dan wel op geheel eigen wijze. De niet op het programma staande Liloe gaf weer een sessie met goede muziek en een hoge amusement waarde.

Op de Live Stage, het wat kleinere podium, maakten diverse rappers hun opwachting, ondermeer Polderboy, E-Royal, Twee Ons en Perfecd. Je moet er van houden, maar het publiek vond het prachtig. Grote publiekstrekker was de DJ Stage waar DJ's zoals Bozeman, Toni Shift & Lavarock en de band The Groove Collective Act de présence gaven. Met opzwepende en zeer dansbare klanken kregen ze hier de mensen aan het dansen.

Verder was het Chillout een goede plek voor het publiek om even tot rust te komen terwijl diverse DJ’s met hun muziek hieraan meewerkten. De diverse kunstobjecten die zelfs in de bomen waren te vinden, geven het festival net dat beetje extra’s wat je op andere festivals niet zo snel vindt.

Mede door een goede organisatie en de goede faciliteiten op het festivalterrein kunnen we spreken van een goed festival waar men trots op mag zijn…met deze opzet kan men nog jaren verder. Wat mij betreft… tot volgend jaar!