Check This: grote klappers voor weinig flappen

TMF publiek krijgt een mooi feestje in Hedon

Tekst: Iwan / Foto's: Yvonne Rakhorst ,

Grote namen voor weinig geld. Daar draait het concept ‘Check This’ van Hedon om. Weinig geld hoeven lappen voor de nieuwste klappers in de hitlijsten. Vrijdag 8 januari was het weer zover. Een jong publiek kon weer genieten van de hitparade met namen als Dio, Flinke namen en Gers.

TMF publiek krijgt een mooi feestje in Hedon

Deze editie van ‘Check This’ presenteren grote namen uit hiphopland: Dio en Flinke Namen. Beiden acts hebben afgelopen jaar flink aan de weg getimmerd. Hoewel Dio met regelmaat met andere artiesten optreedt, denk aan Partysquad en The Opposites, heeft Dio dit keer gekozen voor de act Flinke namen. Een naam die voor de kenner al iets langer mee gaat in het circuit. Echter, ook bij het grote publiek lijkt de act steeds meer door te breken, getuige het succes van de hit ‘Dromen’. Flinke Namen staat vooral bekend om hun live-kwaliteiten en dat is te merken. De heren van Flinke Namen weten de goed gevulde Hedon zaal te voorzien van een strakke hiphop show. Ze doen hun live reputatie eer aan met een breed scala aan beats van ‘smoothy’ R&B-deuntjes tot knetterhard gebeuk. De spectaculaire visuals maken de show compleet. Bovendien is duidelijk te zien dat de mannen goed op elkaar zijn ingespeeld, en plezier hebben in wat ze doen.


De volgende Nederhopper die de zaal betreedt is de populaire Dio. Hoewel de hit van Dio, ‘Tijdmachine’ al enige tijd geleden is, heeft deze track de rapper flinke naamsbekendheid opgeleverd. Dio is echter geen ééndagsvlieg, want zijn album, ‘Rock ’n Roll’ – een dansbare mix van pop en nederhop – is dit jaar eveneens goed ontvangen. De rapper heeft er dan ook zin in vanavond. Hij heeft veel interactie met het publiek, en weet de zaal lekker op te zwepen. Vooral bij  hits als ‘Tijdmachine’ , en ‘Aye’ wordt er flink losgegaan.  Ondanks de goede sfeer is Dio’s live act niet zo overtuigend als die van Flinke namen.  Dit maakt hij echter goed met zijn enthousiasme op het podium.  Dio is zelfs zo uitgelaten dat hij het publiek trakteert op een ouderwetse stagedive:‘Gekke Dio’!


De gekkigheid is na de lancerende Dio nog niet voorbij. Het feest wordt namelijk afgemaakt door Gers. Deze act is sinds het succes van ‘Broodje warm vlees...’ ook een graag geziene gast. Jammer genoeg blijkt al snel dat Gers het echt van zijn hitje moet hebben, en voor de rest niet weet te imponeren. Dit doet er later niet meer toe als voor de finale van de avond alle mannen nog even terug op het podium komen. Gers, Dio en flinke namen trakteren het, doorgaans vrij jonge publiek,  op een gezamelijk toegift.  Het wordt een ‘gekkenboel’ waarin wordt ge-freestyled, gehost, en gehakt.
 

Al met al kunnen we spreken van een frisse, vrolijke Nederhop show. Voor de doorgewinterde hiphopper is de muziek van de drie acts wellicht iets te zoetsappig en te poppy; Voor het iets jongere TMF publiek was het mooi feestje.