Veel animo voor De Doorbraak

Inschrijving nieuwe Overijsselse popprijs geopend

Judith Heemskerk ,

Overijsselse bands kunnen zich sinds 2 november aanmelden voor De Doorbaak, de nieuwe Overijsselse popprijs. Volgens organisator Kunst & Cultuur Overijssel zijn er na 1 week al veel aanmeldingen ontvangen.

Inschrijving nieuwe Overijsselse popprijs geopend

De Doorbraak is het vervolg op de poptalentenjacht Oogst van Overijssel. Per jaar zijn er twee edities: voorjaar (West-Overijssel) en najaar (Oost-Overijssel). Popbands met eigen repertoire waarvan minstens de helft van de bandleden woonachtig is in Oost-Overijssel kunnen zich tot 20 november inschrijven voor de editie van Oost-Overijssel via een link naar MySpace, met een mp3 of per post. Een jury selecteert eind november de bands voor de halve finales. Die vinden plaats op 3 en 4 december (resp. Metropool in Hengelo en Why Don’t Cha in Diepenheim). De finale is op 11 december in Atak in Enschede.
 
De Doorbraak biedt talentvolle bands speelmogelijkheden op verschillende podia in heel Overijssel. Het prijzenpakket bestaat uit bemiddeling voor optredens op gerenommeerde podia als Bevrijdingsfestival Overijssel, Eurosonic, Sena Pop NL in De Melkweg in Amsterdam. Daarnaast worden winnende bands gecoacht bij zaken als het schrijven van eigen nummers, het verzorgen van PR en de podiumpresentatie.

Aanmelden via: www.de-doorbraak.com