3voor12 Noord-Holland

Quarantaine Quality Time #4

She-Music Int. - The Wendelmoet Sessions: eerste single

Om de situatie rondom het coronavirus wat te verlichten vroegen we jullie om initiatieven die in deze quarantaine worden genomen met ons te delen, zodat we deze tijd in elk geval met een hoop moois doorkomen! Quarantaine Quality Time, dus. Vandaag: She-Music Int.

CvA Pop en Abbey Road Institute werken al een aantal maanden aan een platform voor alle mensen die zich als vrouw identificeren in de muziekindustrie: She-Music Int. Vandaag presenteren zij de eerste single 'Don't Run' van hun 'all female' EP The Wendelmoet Sessions, waarbij het volledige maakproces in handen is van vrouwelijke en non-binaire muziekprofessionals. 

Hoewel er gestaag meer aandacht komt voor de genderongelijkheid, zowel binnen als buiten de muziekindustrie, is het platform van mening dat er op een actieve manier tegen seksisme moet worden opgetreden. She-Music Int. hoopt hier voor de muziekindustrie een steentje aan bij te dragen.

Deelnemers van het project zijn onder andere Josephine van Schaik (The Mysterons, Josephine Odhil), Julia Schellekens (Sam & Julia, Juliet), Tisha Smit (Minor Citizen) en als kers op de taart Grammy winnaar master engineer Darcy Proper. De nummers van de EP zullen qua sound en vibe veel van elkaar verschillen, maar dat past precies in het nastreven van diversiteit van het platform.

'Don't Run' wordt uitgevoerd door Louisa Brunhoso (vocals/songwriter), Judith Rijsenbrij (toetsen), Madelief van Vlijmen (bas) en Sharon Harman (drums).

De single is hier te beluisteren. Meer informatie over She-Music Int. vind je hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12