Na een succesvol concert tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel en het uitbrengen van de debuut-EP ‘Bundle Of Joy’ is het donderdagavond 20 februari tijd voor Golden Boy om dit te vieren. Waar het buiten flink aan het stormen is, brengt de energieke band het zonnetje naar Paradiso met hun zogeheten ‘indiedisco’. Ook Liza Lo en New Bliss krijgen de kans het doorweekte publiek te verrassen met hun muziek.

Liza Lo

De avond begint met elektronische pop van de Amsterdamse Liza Lo. Wanneer de eerste noten klinken pakken veel mensen in het publiek hun telefoon om het moment vast te leggen. Het valt gelijk op dat de bass net iets te hard staat waardoor de dromerige wereld die Liza Lo probeert te vormen verstoort raakt door het doordreunen van de lage tonen. Jammer, want de poëzie en het geluid dat ze neerzet is zeker niet verkeerd. Bij het tweede nummer worden de eerste mensen meegenomen in haar esthetische wereld. De gezichten van het publiek zijn dromerig en stralen rust  uit terwijl de kalmerende stem van Liza Lo door de kleine zaal van Paradiso dwaalt. 

De muziek is elektronisch en kent wat elementen van ambient. Het is elektronische muziek waar de kracht zit in het kleine. De teksten voelen emotioneel en persoonlijk. Liza Lo licht nog een nummer toe dat ze heeft geschreven toen ze op vakantie was. Er zit veel variatie in de nummers en het is een goede opwarmer voor het publiek dat nog bijkomt van de regen.

New Bliss

Het familieproject dat zichzelf New Bliss noemt bestaat uit Renske en haar tweelingbroers Jelle en Jochum. Het 90e optreden van de alternatieve rockers begint met een stevig rocknummer waar veel power in zit. De band gaat gelijk door met het tweede nummer om de vaart erin te houden. Ondanks de vele optreden is het voor New Bliss de eerste keer dat ze in Paradiso spelen. Dit is daarentegen niet af te lezen aan het alternatieve rock trio dat een solide concert neerzet waar het charisma van af spat. Na 2 á 3 nummers rocken volgt er een introductie voor de eerste ballad. ‘’Wie heeft er ooit last gehad van een gebroken hart?’’ waarna de zaal niet echt meegaat op de vraag. Renske pakt het subtiel op en grapt ‘’Misschien hebben we hier alleen maar hartenbrekers?’’

Na ongeveer twintig minuten vraagt zangeres Renske of er nog Katy Perry fans in de zaal aanwezig zijn. Iedereen lijkt wat verrast door de vraag maar al snel klinkt er gejuich van een aantal ‘KatyCats’. De band geeft een geheel eigen draai aan het nummer ‘Dark Horse’ en de toeschouwers glunderen. Vervolgens speelt de band een nummer van de recent uitgebrachte EP ‘I Know You Know’ genaamd ‘Broken’. De track zit goed in elkaar en de voorste rij danst vol enthousiasme mee.

Golden Boy

En dan is het de beurt aan de vijf Haarlemmers genaamd Golden Boy. Over de opkomst hoeft de band zich geen zorgen te maken. Zo is de zaal vrijwel helemaal vol en wordt er zelfs een spandoek in de lucht gehesen. De eerste nummers die Golden Boy speelt zijn groovy, funky en met name heel energiek. Het is duidelijk af te lezen dat de vijf muzikanten podiumervaring hebben. Het zelfvertrouwen straalt er van af en die energie werkt aanstekelijk. 

Halverwege slaat Golden Boy het roer om en verandert de ‘indiedisco’ in een futuristische cybersetting. Het geluid van een synthesizer dreunt door de zaal en het publiek gaat mee op avontuur in de toekomst. Er klinken experimentele vocals samen met elektronische instrumentals die aan Radiohead doen denken. Je zou bijna niet denken dat dit dezelfde Golden Boy is die nog zo netjes opende. Voor het publiek maakt het ze niet zoveel uit, beide stijlen krijgen een groots applaus. Wel lijdt het publiek aan de grote opkomst. Er is door de drukte bijna geen ruimte om de dansschoenen aan te trekken en dat terwijl de nummers juist zo dansbaar zijn.

Wanneer vocalist Gigi vraagt of het publiek wil gaan springen is de energie in de zaal duidelijk te voelen. Overal gaan mensen helemaal uit hun dak en vliegt het bier je om je oren. Er is een ware muzikale gold rush naar meer indiedisco die zich over de zaal verspreidt. Waarna Golden Boy na dik 1 uur spelen het publiek bedankt wordt er dan ook hevig gejuicht en geklapt. De band verlaat met opgeheven hoofd het podium na een succesvolle EP release.