St. Solaire verrast Poprondesteden met single Morning Sun

Band reist langs 40 steden in 48 uur

Demi Koen ,

Binnen 48 uur zullen ze in 40 verschillende steden hun eerste single ten gehore brengen. Deze 40 steden zijn de steden van de Popronde waar ze voor geselecteerd zijn. We volgde ze vanuit Haarlem door Noord-Holland

De band inclusief crewmember Sarah en Frank de cameraman staan op de kiss & ride achter het station. Een deel van de band dan, want een groot deel van het gezelschap blijkt vertraging te hebben met de trein. Niet erg wenselijk als je een strak tijdschema hebt zoals bij dit project, dus als ze compleet zijn snellen ze zich naar het stationsplein voor het eerste optreden. De regen is gelukkig even opgehouden als Geert, Jesse, Sjaak, Buddy, Pascal en Tijs de op treinen wachtende Haarlemmers voorzien van een exclusief optreden van hun eerste single.

Met de opgelopen vertraging lichtelijk in de nek hijgend vertrekt de band snel naar Amsterdam waar ze een paar wegversperringen (en zelfgemaakte koekjes van de moeder van Sarah) verder aankomen bij “Beats on a boat”. Een optreden op – jawel – een boot, waar St. Solaire met hun ene nummer de avond mag openen

Het publiek is blij verrast met die optreden en vraagt om meer, dus blijven ze nog even hangen zodat ondanks de tijdsdruk er een tweede nummer gespeeld kan worden. Van zowel in de boot als daarbuiten chillend publiek op de vlonders klinkt er geklap en lovende opmerkingen over St. Solaire.

De honger slaat toe. Iemand heeft een pan pasta klaargemaakt en meegenomen zodat die snel genuttigd kan worden tijdens een korte pauze onderweg, voordat iedereen de bus in springt op weg naar de volgende locatie.

Dan is het ineens donker. Na de korte pauze lijkt de avond snel gevallen te zijn. St. Solaire stapt snel uit bij een Lidl voor het optreden in Alkmaar en houdt het kort maar krachtig. De enige toeschouwers zijn twee nieuwsgierige Lidl-medewerkers die de winkel nog aan het sluiten waren en proberen te snappen wat een zeskoppige band ineens in het donker voor de dichte deur doet.

Van Alkmaar door de regen rennend naar de bus, naar Hoorn waar ze droog en warm in een café belandden.Dit was mooi. De band was namelijk op de bonnefooi binnengelopen in het eerste café dat open was in de oude haven in Hoorn en kwam zo onverwacht op een bruiloft terecht. De bruid kon haar geluk niet op, toen ze hoorde dat ze een privé optreden kregen.