Hoewel het eerste echte grote festival ESNS oftewel Eurosonic Noorderslag al weer is afgelopen, heeft het Hilversumse poppodium De Vorstin nog een voorschot genomen op een drietal dat daar te zien is geweest. Op vrijdagavond 12 januari doen Anna-Rose Clayton, Sarah Julia en Jana Mila een optreden tijdens Patat Met al hebben warm lopen draaien voor het festival in Groningen.

Anna-Rose Clayton

Anna-Rose Clayton

Energieke indie-dance pop

Van oorsprong is Anna-Rose Clayton een Britse, maar ze verhuist al op vijfjarige leeftijd naar Nederland en daar begint ze ook haar eigen muzikale weg te vinden. Ze maakt haar eigen energieke indie-dance pop tracks die al snel opgemerkt werden door het publiek. In 2022 mag ze door haar werk als supportact optreden bij onder andere MEROL, Ruel en Carly Rae Jepsen. Afgelopen week is ze nog uitgeroepen tot 3FM Talent tijdens Noorderslag. Vrij recent heeft Anna-Rose Clayton haar single Did U Notice Me? uitgebracht. De single zal ongetwijfeld te horen zijn geweest tijdens haar optreden van ESNS.

Jana Mila

Jana Mila

New West Records in Nashville gaat muziek uitbrengen

Wat ze nog tijdens het optreden inde Hilversumse Vorstin nog niet heeft kunnen voorzien, is dat Jana Mila inmiddels getekend heeft bij het Amerikaanse platenlabel New West Records uit Nashville. Het nieuws brengt Jana maar ook Ilse DeLange via de sociale media.  ,,Nadat ik dit lang geheim heb gehouden, ben ik dolblij om eindelijk het geweldige nieuws te delen dat ik getekend heb bij New West Records", schrijft Jana op haar eigen Instagram account. ,,Ik ben dankbaar om deel uit te maken van dit geweldige platenlabel uit Nashville, en zo klaar voor het volgende hoofdstuk!", klinkt het enthousiast uit de mond van Jana.

Sarah Julia

Sarah Julia

Zusjes Nauta maken onthullende liedjes

Eveneens tijdens Patat Met treedt het Nederlandse indie-folkduo Sarah Julia op. Vlak voor dat Sarah Julia de weg naar Groningen kiezen, komen ze nog met het nieuwe nummer Cairngorms. Eerder is de groep rondom de zussen Sarah en Julia Nauta naar Londen afgereisd voor hun allereerste show in Groot-Brittannië, waarbij ze de Lower Third-locatie van de stad in beslag nemen. Vanaf dat moment werken ze aan nieuw materiaal. Sarah en Julia zijn in Rotterdam opgegroeid, maar wonen beiden in Amsterdam. Daar werkt het tweetal nauw samen aan hun onthullende liedjes. De nieuwe single Cairngorms is daar het bewijs van en is een ode aan de kindertijd. Het omarmt de grillen van herinneringen en nodigt ons uit om tot een besluit te komen. Op Noorderslag heeft Sarah Julia indruk gemaakt.