Voor Marcia Savelkoul of te wel M. Lucky is de zomer nog niet voorbij. Tijdens Record Store Day in april 2024 is ze al te zien geweest en op vrijdag 14 juni heeft ze een optreden gedaan in Paradiso. Of dat nog niet genoeg is volgt op 6 juli nog een optreden tijdens P3 op de Camping.

Gentlewoman

Van Bells Of Youth naar het heden

Bij het uitbrengen van haar debuutalbum Gentlewoman in 2022 vestigt M.Lucky de aandacht op zich. Verschillende muziekplatformen zijn lovend geweest over haar debuutalbum. Haar muzikale voetsporen heeft M.Lucky dan al achtergelaten met de band Bells Of Youth waar ze deel van uit maakt en waar ze de vocals voor haar rekening neemt. Met die band doet ze mee in Popronde in 2013. Het fenomeen Popronde is voor niet onbekend als ze daar ook in 2021 een aantal optredens doet, maar dan onder haar huidige naam. Het is de periode van onder meer haar single No Crumbs In Bed. Een gevoelig lied over een relatiebreuk.

Record Store Day

Veelzeggend affiche bij aftershow Patronaat

Veel recenter is haar optreden tijdens Record Store Day van afgelopen voorjaar waarbij ze een optreden doet in Edam en Amsterdam en om deze af te sluiten in het Haarlemse Patronaat met een daverende aftershow. Daar staat M. Lucky in de line-up samen met FIEP en POM. Op zo’n affiche weerstaat de naam van M.Lucky dan ook niet. Tijdens dat optreden geeft M.Lucky al een inkijkje met waar ze nu bezig is.

Kwispelpop

Op weg naar een nieuw album

Het optreden van Record Store Day heeft te maken met de vinyl release van de nummers You Should Get To Know You Like I Do en The Fool. Laatstgenoemde nummer heeft M. Lucky in 2023 als losse single uitgebracht. De meest recente single uit april markeert min of meer een nieuw hoofdstuk die M. Lucky is ingeslagen. Ze noemt het zelf kwispelpop. Het is het begin van nieuwe nummers laten horen op een vervolg van Gentlewoman waarop volgens M.Lucky niet alleen maar speelse bangers op staan. Het barst van de lenteachtige energie. Maar bij speelse nummers blijft het niet. Op het aanstaande album stromen de nummers over van toewijding en zachtheid. Een van de plekken naast het optreden van Paradiso afgelopen maand is op P3 op de Camping dat op 6 juli gaat plaatsvinden.