Waar tijdens het releaseweekend van 27 september even geen plaats voor is geweest, gebeurt dat wel in de terugblik van 3 voor12 Noord-Holland Vloedgolf met Lorena + The Tide die op donderdag 26 september te horen is geweest in Alternative FM bij ZFM Zandvoort. Tijdens de uitzending is al het titelnummer van Harlem Lake te horen geweest een UGI And Jaan Remix van The Jordan en een track van het neoklassieke album ‘Natural’ die Carly E ook afgelopen weekend heeft uitgebracht.

Akoestiche indiepop

Huiselijke sfeer

Om met de inhoudelijke kant van het verhaal te beginnen. Lorena + The Tide hebben eind juni hun EP Unplugged (Unplugged Live) uitgebracht waarop akoestische indiepop is te horen, zoals je dat kent van de Zaanse band. Zelf omschrijft de band hun muziek als radiovriendelijk en wat ze zeggen beloven ze ook. De samenvatting levert het bewijs. Het materiaal wat op de EP staat, hebben Lorena + The Tide niet alleen laten horen tijdens een optreden in de Westzaanse Vermaningskerk. Het optreden in de studio is nu niet direct een kopie, omdat de akoestiek in een huiselijke studio van ZFM Zandvoort anders klinkt dan die van een kerk. De huiselijkheid van de Zandvoortse studio wordt inmiddels geroemd. Het is niet Lorena + The Tide die dat vertellen, maar ook Harlem Lake (waarover verderop meer), zeggen dat juist dit de kracht is van de studio.

Carly E

Neoklassiek album ‘Natural’ uitgebracht

In de uitzending ook aandacht voor het eerste echte neoklassieke album Natural van Carly E die daar meer over vertelt tijdens de uitzending. Dat interview is op de website van Alternative FM na te beluisteren, maar het album zelf is het geluid waarin Carly haar cello prominent op laat horen. Wie denkt dat het alleen maar klassiek. De collega’s van 3voor12 Leiden besteden uitvoerig aandacht aan het album Natural van Carly Elisabeth van Wijk zoals de muzikante voluit heet. Bovendien kunnen muziekliefhebbers het album aanschouwen, want Carly E gaat een aantal optredens verzorgen. De aftrap heeft ze inmiddels gedaan tijdens haar albumreleaseshow in de Roode Bioscoop van Amsterdam.

Harlem Lake

Optredens bij uitbrengen van ‘The Mirrored Mask’

In de uitzending is het titelnummer The Mirrored Mask van Harlem Lake te horen. De band uit de regio Hooffddorp heeft enkele dagen na de 3voor12 Noord-Holland Vloedgolf uitzending (zie video hieronder) van mei een optreden gedaan in het NPO Radio 2 programma van Leo Blokhuis. Voor Harlem Lake breekt er een periode aan van optredens met onder meer een optreden in Patronaat Haarlem op vrijdag 1 november waar de americana, country en blues zal gaan klinken. Het album The Mirrored Mask komt nog terug in het overzicht van de beste releases van september.

UGI And Jaan

Tweetal waagt zich aan The Jordan nummer

UGI And Jaan is het project van Eric Harbers (UGI)  en Gerhardt Heusinkveld (Jaan). Laatstgenoemde is ook producer van verschillende songwriters zoals Ro en Martine Bond die al eerder voorbij zijn gekomen in de vorige Vloedgolf edities. Tijdens de uitzending, komt ineens de remix van Best Damn Day van The Jordan binnen. ,,The Jordan en UGI & Jaan gaan way back”, zegt Gerhardt Heusinkveld. The Jordan maakt trip-hop en folktronic, met texturen die haar stem in magie en mysterie wikkelen, en songwriting die, na jaren van twijfel en onderdrukte gevoelens, eindelijk het gordijn opentrekt. Het triggert het tweetal Harbers en Heusinkveld om met hun UGI & Jaan een remixproject voor te stellen. Het resultaat van die samenwerking is Best Damn Day, van het album Nowhere Near The Sky. Het origineel is al eens gedraaid bij de vrienden van Alternative FM, maar de remix is tijdens de uitzending van deze Vloedgolf editie van 3voor12 Noord-Holland ook te horen. En dat terwijl de remix nog niet te vinden is op de streamingsdiensten.