Voor deze vrijdag zijn het twee EP’s die worden uitgebracht en twee singles. Allereerst is er weer nieuw singlemateriaal van Manu. Eind 2022 heeft hij van zich laten horen met onder meer de single ‘Ogenblik’. De Volendamse band Lorem Ipsum komt met een opvolger van ‘No Good’. Verder is het EP materiaal met experimentele jazz van een internationaal bestaand muziekgezelschap met de naam Antares Flare. Sommige leden van de band wonen in Amsterdam. De tweede EP is afkomstig van Jessie Beretta die naast de release van de nieuwe EP ook met een single komt. De single is er wel één waarbij je heel even bij stil mag staan.

Lorem Ipsum

Nieuwe single recht uit het hart

Het zijn drukke tijden voor de Volendamse band Lorem Ipsum. Begin dit jaar is de band als support mee geweest in de clubtour van Blanko en doen ze mee aan de Zonneprijs in Amsterdam.

Aan werklust ontbreekt het Lorem Ipsum niet. Vorig jaar is de EP Bitter Garnish verschenen, maar nu vindt de band dat het tijd is voor het debuutalbum die dezelfde titel krijgt als hun nieuwe single. Aan de andere kant verschijnt er ook nieuw materiaal. In januari is No Good als single verschenen en nu is er de opvolger waar de band uit Volendam hun ziel en zaligheid in hebben gelegd. ,,Dit nummer staat heel dichtbij ons en komt recht uit het hart”, zegt Lorem Ipsum over hun nieuwe single. Flat Caps And Rain Macs is een emotionele rollercoaster over de break-up van zangeres Michelle met eerlijke en pakkende teksten, catchy gitaar riffs en een spannende opbouw. ,,Deze track is de favoriet van ons vieren en die van de meeste mensen die naar ons zijn komen kijken tijdens onze landelijke clubtour vorige maand waarbij we de support deden voor Blanko. Ons gelijknamige album zal eind april uitkomen met een release party op 4 mei in Bitterzoet Amsterdam”, vertelt de Volendamse band over wat er de komende tijd nog op stapel staat.

Manu

Nieuwe single is aankondiging van nieuw album

In december 2022 heeft Manu samen met muziekcollectief .multibeat nog wat van zich laten horen. Onder meer met een interview, maar artiest en performer Manu is weer actief en heeft het afgelopen jaar met zijn multidisciplinaire muziekvoorstelling ‘De Herontdekking Van De Hemel’ gegeven.

Na deze muziekvoorstelling heeft Manu samen met muziekcollectief .multibeat besloten om het songmateriaal uit de voorstelling op te nemen in de studio en aan te vullen met nieuwe liedjes. De single Zonder Jou is de eerste singlerelease waarmee hij het aankomende album De Herontdekking Van De Hemel aankondigt. ,,Elke vezel in me vat het niet. Hoe het leven zo kan voortzetten. Geen voorstelling van hoe de tijd alsmaar doordendert”, zegt Manu hierover. In de afgelopen jaren heeft hij een aantal dierbare mensen uit zijn directe omgeving verloren. Ook door corona. Hieruit volgt een uiterst moeilijke periode, omdat het verdriet van het verlies niet direct gedeeld kan worden met zijn naasten. Met het liedje Zonder Jou probeert Manu het verlies toch een plek te geven en daarmee enige troost te bieden aan zijn naasten. Tegelijkertijd zullen misschien meer mensen zich hier in herkennen.

In juni presenteert Manu samen met .multibeat het experimentele album De Herontdekking Van De Hemel. In augustus 2024 gaat hun doorontwikkelde voorstelling (co-productie van Productiehuis Melkweg Paradiso (PMP)) in première tijdens Festival Boulevard (Den Bosch). Hierna volgt er een uitgebreid tourschema langs de Nederlandse en Belgische theaters en een aantal muziekpodia. De single Zonder Jou en het album wordt gereleased via het eclectische muzieklabel INI Movement.

Antares Flare

Druppelsgewijs naar EP

Een internationaal muziekgezelschap waarbij de leden van Antares Flare uit zowel Rotterdam maar ook als Amsterdam komen. Wat maken ze? Instrumentaal werk, maar waarbij de jazz invloed toch heel dominant en prominent aanwezig is.

Antares Flare maakt experimentele jazz en bestaat uit zes leden en dat heet een sextet te zijn. Het gezelschap maakt muziek die net zo geworteld is in aardse ritmes als in sonische reis. Het creatieve brein en misschien de kracht van Antares Flare is Piero Conte. Het geluid is meeslepend en meevoerend. Misschien wel eclectisch zoals ze het zelf omschrijven, maar een dosis psychedelie is eveneens in hun geluid terug te horen. Vanaf deze maand heeft Antares Flare singles uitgebracht. De laatste is Another Problem Ahead waarmee het sluitstuk van hun EP is voltooid en waar ook de andere singles We Used To Sing en Engaged Spitting Machine op terug zijn te horen.

Jessie Beretta

Nieuwe single bij nieuwe EP

Jessie Beretta maakt americana en dan ook weer met een wat rauwer randje. Eerder dit jaar zijn al de singles Should’ve Been Strong en This’ol Town, maar nu komt bij de single When She Smiles ook de EP Loose Chife uit.

De single beschrijft een gevoel. Heb je ooit het gevoel gehad dat je alles alleen moest doen? Je hebt zoveel mensen om je heen en toch voel je je alleen. Jezelf door het leven te duwen en te denken: is het normaal om je zo te voelen? ,,Dat is waarschijnlijk wel zo, maar ik heb geleerd dat sommige gebeurtenissen in het leven zich blijven herhalen omdat je ze niet los kunt laten of niet hebt verwerkt”, zegt Jessie Beretta over When She Smiles. Met opgeheven hoofd en glimlach kom je niet waar je wilt zijn, maar vormt het een masker voor de buitenwereld. Het is een beschrijving van deze tijd, waarin mensen niet alles met de buitenwacht willen delen en de schijn ophouden of moeite hebben over hun problemen te praten. Precies daar wringt de schoen, want de problemen kunnen dan dusdanig groot zijn, dat daardoor het steeds moeilijker gaat worden om erover te praten. ,,Ik denk dat zoveel mensen de afgelopen jaren problemen hebben gehad om vast te houden aan iets waarvan ze weten dat het niet goed voor ze is”, zegt Jessie Beretta. Een heftig thema wat Jessie Beretta aanroert en stemt tot nadenken.