Eurydice heeft zaterdag 27 januari 2024 een druk schema. Maar liefst drie optredens staan in de planning voor de jonge band. Eerst in de middag een akoestisch concert in de binnenstad van Hoorn, vervolgens 's avonds optreden in poppodium Manifesto samen met de bands Let's Build An Empire en Ylisia en ten slotte is er om middernacht nog een show in Podium Victorie op het indoor-festival Alkmaars Eigenste. 3voor12 Noord-Holland volgt de band naar alle drie de shows.

Uptown Records

Teruggebracht naar akoestische uitvoeringen

Om 15.00 uur 's middags staat de muziekwinkel Uptown Records in het teken van de jonge band Eurydice. Het opzwepende repertoire wordt vanmiddag teruggebracht naar akoestische uitvoeringen van de nummers. Onder meer de in september uitgekomen single The House komt prima uit de verf in deze setting. Al breekt zanger en gitarist Jelle een snaar in de tweede helft van de set, mag dat het speelplezier niet in de weg staan. Zonder hoge e snaar redt hij zich ook in de laatste songs.

Manifesto

Alle remmen gaan los

Om 20.30 uur is het volgende podium voor Eurydice aan de beurt: Manifesto Hoorn. Hier mag de band alle remmen los gooien en op volle sterkte spelen. De achtergrondzangeres Marin is nu ook van de partij. Het is duidelijk te zien dat de band meer in zijn element is in een popzaal. De lange haren van Jelle, Marin en basgitarist Sanne vliegen alle kanten op wat goed past bij de energieke songs. Er is tijdens het spelen veel chemie tussen de bandleden en bij het voorstellen van de band neemt drummer Jim met veel lol ons mee in zijn drumsolo. Het publiek dat aan het begin van het optreden nog een beetje de kat uit de boom kijkt, is inmiddels om, er wordt luid geapplaudisseerd en 'ientje toe!' geroepen.

Podium Victorie

Moshpits en crowdsurfing

Ondertussen wacht Alkmaars Eigenste op Eurydice. Op het indoor-festival in Podium Victorie spelen vandaag bands en artiesten met een connectie met Alkmaar. In de grote zaal wordt de band om middernacht verwacht. Het publiek zit al goed in de olie en heeft duidelijk zin om te rocken. Dat komt goed uit want Eurydice heeft er ook zin in en is al helemaal warm gedraaid bij de vorige twee optredens. Frontman Jelle bespeelt de zaal moeiteloos met kleine moshpits en crowdsurfing tot gevolg. Zelfs Sanne en Jelle worden met instrumenten en al op handen gedragen. Een mooie afsluiting van een drukke maar vooral leuke dag voor Eurydice!