Met de band Hit Me TV speelde gitarist Frank van Roessel op onder meer Lowlands en in poppodia verspreid over Europa. Na dat avontuur viel hij deels ten prooi aan een ‘normaal bestaan’. Deels, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan en er wordt nog altijd aan nieuwe muziek gewerkt. Zo is er van zijn nieuwe project Anthem Club zojuist een nieuwe single uitgebracht in samenwerking met Henk Koorn (de zanger van Hallo Venray): ‘Birds’.

3voor12 Noord-Holland sprak Frank over de nieuwe track en de toekomstplannen van zijn Anthem Club.

Wat is Anthem Club?
"Anthem Club is in 2018 ontstaan vanuit de behoefte om samenwerkingen te zoeken met zangers en songwriters die ik te gek vind. Artiesten waarvan ik erg benieuwd ben naar wat ze met de ideeën die ik ze toestuur zullen doen. Dat is het concept."

"Helaas heb ik zelf een stem die mij totaal niet inspireert, dus ben ik een nogal gemankeerde songwriter. Toch componeer ik vrijwel altijd popsongs, en moet het vervolgens hebben van samenwerkingen met een zanger of zangeres. Maar dat maakt het juist ook heel leuk, want het is altijd een verrassing waar die mee komen en vaak iets wat ik nooit zou hebben bedacht."

Met wie heb je tot nu toe samengewerkt?
"Ik hou heel erg van zangers en zangeressen die een totaal eigen- en specifieke sound en stijl hebben. De eerste samenwerking was met Roald van Oosten (Caesar). Daar heb ik twee nummers mee gemaakt en uitgebracht. Ik ben erg fan van Roald en zijn bijzondere muzikale wereld. In al zijn songs, en ook composities, kan er eigenlijk altijd maar één persoon zijn die dat heeft geschreven, en dat is Roald. Hij is uniek."

Hoe heb je Henk Koorn gestrikt?
"Eerst heb ik een wishlist gemaakt met zangers en zangeressen met wie ik graag, na Roald, zou willen samenwerken en Henk Koorn voerde die lijst aan. Ik ken hem van zijn werk met Hallo Venray en ben echt fan van zijn rauwe stemgeluid, teksten en melodieën. Ik heb hem gewoon een mail gestuurd met een demo en de vraag of hij erop wilde zingen. Dat wilde hij, en een maand later stuurde hij mij ‘Birds’, ingezongen en wel op. En nu sta ik lachend met hem op een persfoto. De track is vervolgens ingedrumd en gemixt door producer en drummer Dave Menkehorst, waarmee ik ook een tijdje mee heb gespeeld in de band van Roald. Ook echt een ongelooflijk goede muzikant."

Ga je meer muziek met Henk maken?
"Nou, daar probeer ik hem wel toe te verleiden. Ik heb nog een aantal ideeën waarvan ik heel erg benieuwd ben wat hij er mee zou doen. Dus wie weet!"

Luister hier naar de nieuwe track 'Birds' van Anthem Club.

Waar zou je jouw muziek het liefst terughoren?
"Goede vraag, dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik wil in elk geval niet te veel bezig zijn met het succes van Anthem Club. Dat is geen doel op zich. Ik zou het heel leuk vinden als er veel mensen naar gaan luisteren en het te gek vinden, maar dat is voor mij niet het belangrijkste. Ik krijg vooral veel energie van het maakproces en word daar eigenlijk het gelukkigst van. Ik heb me ooit eens kort beziggehouden met de succeskant van een band, toen het met Hit Me TV ineens hard ging. Maar dat vond ik een negatieve en ook oninteressante focus. Ik hoef er gelukkig niet van te leven en wil dat graag zo houden."

In welke film zou ‘Birds’ goed passen?
"Hmm, ik ben niet echt een filmman en kijk eigenlijk vooral series. Mocht er ooit een Twin Peaks 4 komen dan hou ik mij aanbevolen, haha. Ik zou super graag de liveband in de Roadhouse willen spelen. Trouwens wel een leuk idee om vanuit die gedachte en sfeer een song te maken. Dank voor deze vraag!"

Wat kunnen we nog meer verwachten van Anthem Club?
"Een aantal lijntjes zijn uitgezet voor nieuwe samenwerkingen, en dat is heel spannend! Het kan zomaar zijn dat ik vandaag of morgen een mail krijg met een ingezongen track van een artiest die ik te gek vind. Mijn doel is uiteindelijk een plaat maken en die op vinyl uitbrengen. Ik ben in elk geval blij verrast dat ik tot nu toe positieve reacties krijg van mensen waar ik mee wil werken en dat dat ook lukt. Ik heb nog een hele hoop demo’s en genoeg ideeën, dus ik kan nog wel even door. 

Met Hit Me TV maakten jullie een kleurrijke reeks 'music videos'. Krijgen we je weer eens in zo'n creatieve clip te zien?
"Zeker! Het wordt een one take video dit keer, met dieren. Haha, wacht maar af."

En op het podium?
"Eerst maar eens die plaat maken, en wie weet leidt dat nog wel eens tot een show of zelfs een tour. Ik denk wel dat het live goed zou kunnen werken."