Na een lange tijd van wachten is het dan eindelijk zo ver: Close to Fire brengt zijn debuut-EP uit. Een verzameling van indie-pop liedjes die heerlijk in je hoofd blijven ronddwalen. In november mochten we al even van de EP snoepen, de band lanceerde namelijk de single ‘Tired’. Nu is het dan toch eindelijk tijd voor de complete release, en dat ook nog eens in een uitverkocht Paradiso.

De indie-popband begint als songwriting-duo, maar al snel wordt het clubje uitgebreid tot een vierkoppige band. Op podia als P60, Tivoli, Victorie en de Duycker hebben zij zich al mogen vertonen en daarbovenop zijn zij ook nog eens tot publieksfavoriet van de Rob Acda Award gekroond. Geïnspireerd door artiesten als the Kooks, Two Door Cinema Club en Kings of Leon, schrijven zij catchy popliedjes die vaak worden aangezwengeld door dromerige harmonieën.

Proost to Fire

De vier jongens worden verwelkomd op het podium door het gejuich van de menigte. Twee wapperende vlammen omringen het podium. Meteen begint de band vol energie te spelen. Invloeden als the Kooks en Kings of Leon zijn inderdaad terug te horen. Na een verhaaltje over hoe de hele EP tot stand is gekomen, betreden de mannen van Jack and the Weatherman ook het podium. Samen spelen ze twee nummers, waarbij het publiek maar al te graag danst en meezingt. Sebastiaan Weerman (Jack and the Weatherman) laat blijken hoe trots hij is op de band. De ritmesectie bestaande uit Imme van Straaten op drums en Lars Veenhof op bas zorgen ervoor dat alles strak verloopt. Patrick Mogge en Sjoerd van Gennip nemen de melodieën op zich, die na de show nog steeds in je hoofd blijven rondzingen. Als klapper op de vuurpijl heeft de band nog een verrassing. Ze hebben niet zomaar 'Close to Fire' merch: ze hebben hun eigen 'Proost to Fire' bier meegenomen. Na het laatste nummer klinken de woorden “we want more” door de zaal. Enkele ogenblikken later springen de jongens weer het podium op, om de show met een klapper af te sluiten. “Dit nummer komt op de volgende EP, of misschien wel een album.” roepen ze, waarop de zaal ze alleen maar kan toejuichen.

Stepping Stone

De EP van Close to Fire is in de tussentijd al uitgebracht. Meteen na het concert zetten de jongens de EP ook online. De al uitgebrachte singles 'Tired', 'Float Away' en 'Maybe' hebben een mooi plaatsje kunnen bemachtigen op de EP. Tijd om te dansen dus, “Stepping Stone” is nu online te beluisteren.