Opzwepende drums, catchy refreintjes en bakken vol energie: Teddy’s Hit heeft het allemaal. Afgelopen woensdag presenteerde de band hun debuut-EP in Garage Noord. Teddy’s Hit bestaat uit de jonge Amsterdammers Kick Kluiving, Tom Ogilvie, Casper van der Lans en Sammy Huijts. De band brengt na hun debuutsingle 'Tori’s Love' nu hun eerste EP uit. Ook de pas uitgebrachte nummers 'Susan' en 'Alright' zijn hier op te vinden. Op 11 oktober brengt Teddy’s Hit de EP uit op I Love My Label, maar we konden wel vast genieten van de vinylrelease in een mysterieus donker Garage Noord.

Stemming maken met Bingo Trappers

De avond wordt afgetrapt door support act Bingo Trappers, een lo-fi band uit Amsterdam met aanzien in de Amerikaanse undergroundscene. De band is prettig om naar te luisteren, maar mist aan het begin nog enige energie. Na wat inside jokes van de band komt de stemming erin en danst het publiek mee. Er is een mooi contrast tussen up-tempo songs en wat rustigere nummers, waardoor de dynamiek goed wordt opgebouwd. Met wat grapjes tussendoor zorgen ze voor een plezierige show. “Einde van kant één...”, klinkt het. “Jullie mogen de plaat omdraaien.”

Teddy's Hit sleept de hele zaal mee

Na Bingo Trappers is het zover. De drums van Teddy’s Hit knallen erin en het publiek is vanaf moment één al aan het genieten. Een mix van indie- en slackerinvloeden vult de zaal. De band zit vol energie en brengt dit ook over aan de luisteraar, die duidelijk niet meer stil kan staan.

Met een bak galm over zijn stem zingt Kick Kluiving alle songs krachtig mee terwijl hij ondertussen ook nog eens met heel wat pit strak meedrumt. Na wat gedoe met monitoren en een gebroken snaar is gitarist Tom Ogilvie er ook helemaal klaar voor. Hij scheurt erop los en werkt met veel verschillende sounds die de songs goed aanvullen en nog meer body geven. Casper van der Lans speelt zijn melodische baslijnen en kruipt zelfs nog even onder het podium naar zijn monitor toe om er nog meer geluid uit te krijgen. Gitarist Sammy Huijts vult de andere gitaarpartij goed aan, hij en Tom spelen dynamisch samen en hij helpt zo nu en dan de ritmesectie met een shakertje. Naarmate het einde nadert heeft heel Garage Noord zich mee laten nemen door de muziek.

Na afloop worden er plaatjes gedraaid door Cristel Sijmons, terwijl de vinyl versie van de EP verkocht wordt. Het was een avond vol energieke muziek in Garage Noord, met als eindproduct een EP die, als je het mag afmeten aan deze avond, alleen maar steengoed kan zijn.