Ravolva is nu al te groot voor de kleine zaal

Haarlemse band presenteert nieuwe cd in het Patronaat

Tekst: Jan van Kampen Foto's: Max van der Kolk ,

Op vrijdag 15 oktober presenteerde de Haarlemse band Ravolva hun eerste cd 'Light up the night' in de overvolle Kleine Zaal van het Patronaat. Ze werden hierin bijgestaan door de heren van We Cook With Fire.

Haarlemse band presenteert nieuwe cd in het Patronaat

'Light up the night' is de titel van de eerste cd van Ravolva, die ze vrijdag 15 oktober presenteerden in de kleine zaal van het Patronaat. Fans, vrienden, familie en pers wisten de zaal van het gebouw helemaal te vullen, waardoor de merchandise-stand naar de hal verplaatst moest worden om alle mensen een plaats te bieden.

We Cook With Fire beet het spits af. Dit ging niet zonder problemen, want hun elektrische orgel uit de jaren tachtig hield er na de eerste noten spontaan mee op. Dit zorgde ervoor dat de band het hele schema geïmproviseerd omgooide, want veel nummers, waaronder hun nieuwste single 'Science Industry', steunen op het instrument.

Ondanks dat ze de aandacht van het publiek even kwijt waren door de technische mankementen, wisten ze de menigte door het intro van ‘Superstar’ weer voor zich te winnen. Door de vrolijke eigen nummers en de covers 'Hard to handle' en 'Tained love' wist We Cook With Fire uiteindelijk een goede performance neer te zetten en was het publiek aan het einde van de energieke gig geheel opgewarmd voor de hoofdact Ravolva.

Ravolva begon het officiële deel van de avond mysterieus met een dreigende bass drum. Op het ritme van de kick lichtte de trommel op door een lamp in het instrument. Het publiek begon bij de eerste klank meteen te juichen alsof er een wereldact het podium betrad, maar Ravolva bewees gedurende de avond dat ze het enthousiasme meer dan waard zijn.

Bij de nummers 'The Getaway' en 'Hard to be' sprongen er zelfs fans het podium op om te stagediven. De band was dit duidelijk nog niet gewend, want ze lieten zich vaak erg afleiden door de drukte beneden zich. De gitarist mistte daardoor vaak een aantal noten, maar de menigte leek zich niet hieraan te storen.

Ravolva speelde niet alleen eigen werk, maar ook een aantal covers. Vooral 'I'm Slowly Turning Into You' van The White Stripes werd indrukwekkend vertolkt. Ravolva sloot hun optreden af met de klassieker 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' van The Beatles. Een verrassende keuze, want de zoete britpop van de The Beatles is toch wel wat anders dan de vuige rock van de band. Toch wisten de mannen het nummer goed neer te zetten, en dit laat zien dat Ravolva echt talent heeft.

Als de band zich nog iets meer zou focussen tijdens de optredens, zou de toekomst er erg rooskleurig uit kunnen zien voor Ravolva. Aan het nieuwe album 'Light up the night' zal het in ieder geval niet liggen.