Deelnemers Rob Acda Award 2010/2011 bekend

Vierentwintig bands strijden om de titel in het Haarlemse Patronaat

Redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Het zal de jury wat uren gekost hebben, maar het is zover: de deelnemers van de Rob Acda Award editie 2010/2010 zijn bekend. Maar liefst drieëntwintig bands en de winnaar van de Til Trofee gaan de komende maanden strijden om de eer en om een prachtig prijzenpakket.

Vierentwintig bands strijden om de titel in het Haarlemse Patronaat

Het moet een flink taak geweest zijn voor de jury. Ruim een week lang hebben zij zich door stapels poststukken, emails en demo’s heen hebben gewerkt.
Maar het is zover: de deelnemers van de Rob Acda Award 2010/2011 zijn bekend. Vierentwintig bands gaan straks verdeeld over vier voorronden in de Kleine Zaal van het Patronaat strijden om een plek in de finale op 8 april.
De winnaar van de Award wint een mooi prijzenpakket: optredens op Bevriijdingsfestival 2011 en Mixtream en een berg waardebonnen.
De uiteindelijke selectie ziet er als volgt uit:

Eerste voorronde - vrijdag 12 november 2010
The Loss, Base Noir, Chaos Asylum, Jude, The Credits en Seeus.

Tweede voorronde - vrijdag 10 december 2010
Tales of Dead Men, The Breakfast Club, Spottswoode, The Red 17, Mondegreen en 7th Street.

Derde voorronde - vrijdag 7 januari 2011
La Vie De Boheme, Our Minor Fall, Whoobab Swing, Gold Zebra, Matthijs Koster en Pilot Paco.

Vierde voorronde - vrijdag 11 februari 2011
Insayno, Ingmar Glerum, Unknown Roads, Soundabout en Mastheria.

De laatste plek in de vierde voorronde wordt ingenomen door de winnaar van de Til Trofee, een bandwedstrijd met negen bands die nét niet goed genoeg uit de verf kwamen op hun demo en dus niet zijn geselecteerd voor de voorronden.
Zij krijgen in Flinty’s in Haarlem de kans zich live te presenteren en de laatste plek in de vierde voorronde te winnen.

De geselecteerde bands voor de Til Trofee zijn: Against All Odds, Trip Trigger, Flame Retardant, DOG, The Many Wildes, Colt Nevada, Remi Walsarie & Robbie Fijen, Die for the Purpose of Living en MeuG.
Ook de vier fotograferen die strijden om de Rob Acda Foto Award zijn bekend: Sanne Glasbergen, onze eigen redacteur Niels Watermulder, Remco Brinkhuis en Caroline Homburg fotograferen tijdens de vier voorronden de deelnemende bands.

Het resultaat hiervan wordt door de jury beoordeeld en geëxposeerd in het Patronaat café.
De winnaar wordt een week voor de finale bekend gemaakt en
krijgt expositieruimte en foto opdrachten voor LiveXS en Bevrijdingspop.

De Rob Acda Award is opgericht als eerbetoon aan de veel te vroeg overleden Rob Acda, de eerste programmeur van Patronaat en manager van groepen als De Dijk en The Pretty Things.
De Rob Acda Award geeft jonge muzikanten de kans podiumervaring op te doen, feedback te krijgen van professionals en naamsbekendheid te verwerven.

De zestiende verjaardag van de bandwedstrijd wordt dit jaar extra uitgebreid gevierd. De Award krijgt namelijk haar eigen Stichting. Rachel Huneker, coördinator van de editie 2009-2010, is aangesteld als projectleider van de Stichting. Zij zal zich inzetten om de competitie te professionaliseren.

Hou onze site de komende maanden in de gaten voor al het nieuws over de Rob Acda Award. Niet alleen gaan we alle deelnemers uitlichten, we zijn ook bij alle voorronden en de finale aanwezig om uitgebreid verslag te doen!