Batman en Mega Mindy samen aan het bier

Alternatief dansfeest ‘STRMSTRNG’ wéér een succes

Tekst: Jan van Kampen, foto's: Max van der Kolk ,

Zaterdag 23 oktober vond de achtste editie van STRMSTRNG plaats in de Nozem en de Non. Het thema was deze keer ‘Superheroes & Villains’. De dj’s, vj’s hebben de schurken en superhelden een leuke avond bezorgd.

Alternatief dansfeest ‘STRMSTRNG’ wéér een succes

Op 23 oktober vond de achtste editie van STRMSTRNG plaats in ‘De Nozem en de Non’. Dit keer stroomde de zaal helemaal vol met superhelden en schurken vanwege het thema ‘Superheroes & Villains’.

STRMSTRNG wordt in de IJmond door velen gezien als het beste alternatieve dansfeest van de omgeving. Dit maakt de voorbereiding lastig volgens de organisatie, want mensen verwachten van tevoren al heel veel van het feest. Het is lastig om te voldoen aan de hoge verwachtingen, maar de organisatie probeert met het feest elke editie de hoogste verwachtingen te overtreffen.

Door de mond-tot-mond reclame komen steeds meer mensen op het feest af. Dit heeft er al eens voor gezorgd dat het feest moest verhuizen van de kleine kelderkroeg ‘De Lageweg’ naar ‘De Nozem en de Non’. Bij deze locatie was het tijdens de achtste editie ook passen en meten om iedereen een plek op de dansvloer te bieden, maar de drukte had een positieve invloed op de sfeer.

De organisatie van het feest heeft ook deze keer weer een discovloer, vj’s, dj’s en een band geregeld, maar uiteindelijk zijn het de gasten die het feest maken of breken. Dit gedeelte pakte ook deze editie weer goed uit. De verklede mensen bleven namelijk maar binnen stromen. Superman, Batman, Jimi Hendrix, dr. Dovensmits, Mega Mindy; Het is lastig om een personage in het thema te verzinnen die je tijdens het feest niet tegen het lijf loopt. Ook de dj’s en de organisatie waren natuurlijk verkleed om hun steentje bij te dragen aan het thema.

Op verschillende edities van ‘Stroomstoring’ waren bands te zien. Deze keer was de Rotterdamse band ‘Rats on Rafts’ uitgenodigd. Dit is geen goede keuze geweest van de organisatie, want de zorgvuldig opgebouwde sfeer was na het eerste nummer grotendeels weg. De stevige muziek van de heren werd niet slecht gespeeld, maar paste niet bij de muziek en sfeer van de avond. Het publiek leefde duidelijk weer op toen de dj’s weer aan de slag gingen.

De muziekkeuze van de dj’s was goed afgestemd op het publiek. De dansbare muziek van Justice, Dan le Sac en The Prodigy leidde tot een zaal springende en dansende helden. Gedurende de avond kozen de dj’s steeds vaker voor ‘Drum ’n Bass’-nummers, maar dit stoorde de aanwezige gasten niet.

STRMSTRNG VIII heeft het imago van het feest omhoog weten te houden. Op de verkeerde bandkeuze na kunnen de organisatie, vrijwilligers, helden én schurken terugkijken op een geslaagde avond.