Laatste finalist in de Til trofee is bekend

De Haarlemse band Base Noir wint de derde voorronde

Tekst & foto's: Denise Diemeer ,

De strijd om de wildcard van de Rob Acda Award is begonnen. De in totaal negen bands, die net niet goed genoeg waren in de demoselectie, krijgen de kans zichzelf te bewijzen. Dit keer niet op het podium van jongerencentrum de Til, maar in Flinty’s in Haarlem.

De Haarlemse band Base Noir wint de derde voorronde

Op 10 december 2010 staat ‘De kroeg’ van jongerencentrum Flinty’s weer in het teken van de Til trofee. Voor een goed gevulde zaal strijden deze avond Base Noir, Since I Am en Remi Walserie & Robbie Feijen om een plaats in de finale en maken zij kans om mee te doen in de Rob Acda Award.

Verrassende details
Base Noir weet de jury als beste te overtuigen en wint deze voorronde. De pakkende melodieën die superstrak gespeeld worden en de overtuigende zang maken deze poprock niet origineel, maar wel een sfeervol geheel met nummers die blijven hangen. Met vooral een hele enthousiaste drummer staat de band beheerst en energiek op het podium, maar de energie komt nog niet helemaal van het podium af. Aanstaande vrijdag 17 december staan zij samen met Colt Nevada en Stare of Displeasure in de finale. Het oordeel van de jury luidt als volgt: “De verassende details maken de nummers leuk in dit populaire genre, maar maak de presentatie overtuigender.”

Enthousiasme
“Energiek en een goede interactie met elkaar en het publiek, maar verlies het spel niet uit het oog in jullie enthousiasme.” Dat vindt de jury van de band Since I Am. Punkrock is een genre waarin originaliteit beperkt blijft, maar deze jongens weten er toch een eigen draai aan te geven door onder andere in de tweede stem zware grunts te gebruiken. De muziek is lekker energiek, maar het strakke spel waarmee ze mee opende zakt langzaam weg. Vol enthousiasme wordt er een gave show gegeven en als ze iets meer aandacht schenken aan de speeltechniek, kunnen zij het publiek van het begin tot het eind net zo enthousiast krijgen.

Uniek duo
Remi Walserie & Robbie Feijen sluiten deze avond af. Deze jongens hebben een goede beheersing over zowel hun stem als hun instrumenten. Op een natuurlijke manier geeft dit duo een leuke show weg, dat klinkt alsof er meer dan twee muzikanten op podium staan. Maar ondanks de originele toevoegingen zoals de drumsolo’s en de kazoo klinkt het over het algemeen een beetje eentonig komen de nummers niet echt over. “Een uniek duo met een goede stem en de nummers zijn lekker luisterbaar. De compositie is echter niet genoeg om de aandacht erbij te houden.”

De finale vindt plaats op 17 december 2010. Dan zal bekend wie van de drie winnaars er door gaat naar de voorronde van de Rob Acda Award.