3voor12 Limburg

Nieuwe namen Pinkpop 2017 bekendgemaakt

Woensdag 8 maart 2017 vond de perspresentatie plaats, waarin Jan Smeets bekend maakte welke bands gestrikt zijn voor Pinkpop 2017. 3voor12 limburg was erbij en deed verslag, in korte tekstberichtjes en bovenal... foto's.

Klokslag 12 uur begint de Nu Of Nooit winnaar The Ten Bells met spelen. Ze houden het kort. De energieke show mag maar twee nummers duren. Al snel wordt de Jan Smeets-award uitgereikt. Vorig jaar ging deze naar het festival Funpop. Dit jaar gaat de award naar Jera Open Air in Ysselsteyn. Vooral omdat ze afgelopen jaar een erg slecht jaar hebben gehad door het erg slechte weer. Aldus Jan Smeets.

Dan is het tijd voor het zaterdagprogramma. Hoewel het al een tijdje bekend is, sluit Justin Bieber de dag niet af. Dat doet zijn makker en DJ Martin Garrix. Jan hint dat er nog wel iets met die twee op het podium zou kunnen gaan gebeuren.

Midas speelt twee nummers. De band heeft de singel single 'Where Are We Now' op zak en op 2 april in de bovenzaal van Paradiso presenteer de band haar album.

Tijd voor het zondagprogramma van Pinkpop. De verrassing die dag is toch wel Sean Paul en Rancid. De dag wordt afgesloten door Green Day.

Vervolgens is er natuurlijk nog aandacht voor de sponsoren. Het Pinkpop-hoedje en dat Brand bier hun nieuwe pils op het festival aan gaat bieden. Brand ongefilterd pilsener. Troebel bier met een vollere en zoetere smaak. Ook worden er twee mensen uit het prubliek blij gemaakt met de eerste Pinkpopkaartjes namens Brand.

Grote verassing op de hoofddag Pinkpopmaandag is toch wel Guus Meeuwis. Er komt er vooral wat boegeroep uit de zaal. Opvallend is dat Ed Kowalzcyk en Chad Taylor kort aanwezig zijn in Paradiso. Eric Corton heeft een kort interview over hun Pinkpop-verleden en een fan mag ze een hand schudden. Daarna zijn ze eigenlijk al snel van het podium af.

Tijdens het officiële persmoment met Jan Smeets zijn er weinig verassende vragen. Standaard elk jaar zijn de opmerkingen waar de rock blijft op Pinkpop. De bierprijs blijft trouwens onveranderd. Jan excuseert zich voor het feit dat hij Foo Fighters en Pearl Jam te vroeg aankondigde en de belofte niet kon waarmaken. De bands bleken toch af te zien van eerder gemaakte afspraken.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12