3voor12 Limburg

Aankondiging Australisch-Limburgse samenwerking

Nieuws van Limburgs platenlabel RVPrecords: Er komt eind september een nieuwe EP uit van Joe Matera. Heart of Stone is de titel van zowel de nieuwe single als de nieuwe EP, die op 29 september 2017 uitkomt.

Bijzonder is niet alleen dat Australiër Joe Matera samenwerkt met een Nederlandse platenmaatschappij, maar ook dat de single een volledig Zweedse productie is. Zowel de muzikanten, producer als degene die Heart of Stone gemasterd heeft, komt uit Zweden. Joe Matera heeft zijn single samen geschreven met de Zweedse bassist Peter Ljungberg. Tomas Skogsberg (Backyard Babies, Entomed, Hellacopters) tekende voor de productie. 

Op de EP staat zowel een full-band en een akoestische versie van Heart of Stone. Deze single gaat over een liefde die is fout gelopen en de woede van degene die achterblijft met de vraag 'waarom?'.
 
Verder bevat de EP drie akoestische livenummers die zijn opgenomen in Londen tijdens een van zijn eerdere Europese tours. Ook bevat de EP een splinternieuw instrumentaal nummer waarbij Matera gezelschap krijgt van het Australische gitaaricoon Rick Brewster (The Angels). Daarnaast staan er twee eerder uitgebrachte singles op de EP.  Heart of Stone is de vijfde studiorelease van Joe Matera sinds de start van zijn solocarrière in 2011 en is zijn tweede release bij platenlabel RVPrecords. 

De nieuwe EP is vanaf 29 september wereldwijd beschikbaar als digipack CD in winkels en via de webstore van RVPrecords en als digitale download en stream in Europa.
 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12